Kiemelt hírek

Skóciában búcsúzott a Paks

Az MVM Paksi FC 4-1-re kikapott a skót Hearts otthonában, az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának, visszavágóján, így kiesett.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó
Hearts of Midlothian (skót) – MVM Paksi FC 4-1 (2-0)
Edinburg, 12000 néző. Játékvezetők: Malek (lengyel)
Hearts: Kello – McGowan, Zaliukas (Hamill, 46.), Jonsson, Grainger – Templeton, Black, Mrowiec, Driver (Skacel, 63.) – Stevenson, Elliott (Sutton, 13.). Vezetőedző: Paulo Sergio
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter, Böde, Magasföldi (Csehi, 55.) – Kiss T. (Montvai, 78.), Bartha. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Stevenson (34., 45.), Driven (50.), Skacel (75.) illetve Böde (89.)
Továbbjutott: Hearts (5-2)

A székesfehérvári első meccs 1-1-es végeredménye után kölcsönös puhatolózással, erőfelméréssel indult a visszavágó. A játék nagyrészt a mezőnyben folyt, de mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A hazaiak a 34. percben szerezték meg a vezetést, jobboldali szögletből Stevenson fejelt kapura, nyolc-kilenc méterről. Lefejelte a földre, a felpattanóba Csernyánszki még belekapott, de végül a hálóba került a labda (1-0). Ahogy a székesfehérvári első meccsen, úgy ezúttal is gólt szereztek a skótok a félidő utolsó pillanataiban. Lepattanó labda került Stevensonhoz, aki az ötös bal sarkáról ballal a rövidbe lőtte azt (2-0).

A második felvonás elején végleg eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás sorsa. Az 51. percben megint a magyaroktól került a skótokhoz a labda. A jobb szélről középre került, ahol Templeton visszagurításából Driver 15 méterről a bal felsőbe lőtt (3-0). Sajnos kiütés lett a vége, a 75. percben Templeton lőtt egy erőset 22 méterről, amit Csernyánszki csak úgy tudott hárítani, hogy a labda róla Skacel elé pattant, amit ő közelről a hálóba pöccintett (4-0).

A Paks csak nem hagyta annyiban! Ezért (is) szimpatikus ez a csapat… A 89. percben Heffler szabadrúgása jobbról szállt a kapu előterébe, ahol Böde előre vetődve, hat méterről fejelt a kapuba, megszületett a becsületgól (4-1).

Vereségével a Paks ugyan kiesett az Európa Ligából, de minden dicsértet megérdemel, hiszen utolsó magyar csapatként ért el bravúrt a norvég IL Tromsö ellen, illetve a Hearts elleni párharc első meccsén. Három győzelem, két döntetlen, és egy, a búcsút jelentő vereség a Paks mérlege.

Olvasói sztorik