Kiemelt hírek

Pápa: negyedszer is Marics!

A Lombard Pápa Termál FC 1-1-es döntetlent játszott az MVM Paks otthonában az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
MVM Paksi FC – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)
Paks, 2000 néző. Játékvezető: Böcskei
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Sipeki (Vayer, a szünetben) – Heffler N., Nagy I. (Böde, a szünetben), Magasföldi (Kiss T., 66.) – Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly
Pápa: Szűcs L. – Rása, Dlusztus, Totadze, Présinger – Ganugrava, Farkas A. – Lovrencsics, Maric (Quintero, 89.), Puri – Ferenczi I. (Germán, 92.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Vayer (53.), illetve Maric (29.)

A Pápa sokkal lendületesebben futballozott az első félidőben, különösen a Siófok ellen duplázó, az Újpest otthonában pedig győztes gólt szerző Marics játszott nagy kedvvel.

A hazai helyzettel kezdődött a meccs, a hetedik percben Magasföldi baloldali szöglete után Szabó János csúsztatta meg a labdát, amely Nagy István feje felé szállt, de az utolsó pillanatban Szűcs kapus Lajos szögletre tudott tisztázni. Két perc múlva Marics futotta le a jobboldalon Fiolát, majd betört a tizenhatoson belülre, s a kapu előtt keresztbe passzolt, éppen az érkező Purihoz, aki azonban kissé kisodródva csak a kapu mellé tudott lőni.

A 17. percben Lovrencsics ment el a jobboldalon, majd középre adott, ahol a rövid saroknál Ferenczi érkezett, és Csernyánszkit megelőzve az ötös sarkáról, előre nyújtott lábbal a bal alsó sarok mellé pörgetett. Támadásban maradtak a vendégek, ezúttal Rása húzta meg a jobbszélt, beadását a kapu torkában Marics pörgette fel, s a labda már-már túljutott a gólvonalon, amikor a paksi védők fel tudtak szabadítani.

A 29. percben Egy hazaadást Csernyánszki rúgott ki a balszélre Fiolának, aki levette azt, de el is csúszott, s így a labdára Lovrencsics csapott le, akinek beadását Marics nyolc méterről lőtte az üres kapuba, ezzel vezetett a Pápa (0-1), és előnyét megőrizte a szünetig.

Az első félidőben eleinte kimaradtak a jobbnál jobb vendéghelyzetek, aztán jött Maric, és egy szép támadás végén megszerezte a vezetést. Az Európa Liga-selejtezőben vitézkedő Paksnak nem sok momentuma akadt, mindent elmond az első játékrészről, hogy Szűcs Lajos kapusnak egyszer kellett játékba avatkoznia.

Az 53. percben egyenlített a házigazda. Hrepka Ádám lőtt kapura nyolc méterről Dlusztus kíséretében, de ezt még Szűcs kapus bravúrral védte. A kipattanóra azonban a csereként beállt Vayer Gábor csapott le, aki tolt egyet a labdán, majd kissé balról, kilenc méterről a kapu bal felső sarkába bombázott (1-1).

A hetvenedik Ferenczi passzolta ki a labdát középről jobbra, ahol Lovrencsics érkezett, s 12 méterről centikkel lőtt a kapu fölé. Két perc múlva Hrepka fejelte vissza a labdát a baloldalon Böde elé, aki 25 méterről alig tévesztette el a jobb felső sarkot. A 74. percben Hrepka ezúttal maga lőtt balról,12 méterről a kapu jobb felső sarka mellé. Öt perccel a vége előtt Kiss tört be a tizenhatoson belülre a jobboldalon, s az alapvonal közeléből a hosszú sarokra próbált csavarni, de Szűcs bravúrral hárított.

A második félidőben bedobta pihentetett kulcsembereit Kis Károly, a hazaiak vezetőedzője, és Vayer Gábor nem sokkal beállása után egyenlített is. Javult a Paks játéka, de ez kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Elkészült a vendéglelátó felújítása
Az eddigi, több mérkőzésen is szűknek bizonyuló ötszáz fős vasmonstrumot egy tűzihorganyzott-acélból készült modern lelátó váltotta fel a paksi stadionban. Ennek befogadóképessége 1150 fő. Ezen a nyáron megújult a gyepszőnyeg, a hazai lelátó, és most a vendégszurkolók szektora is.
Olvasói sztorik