Kiemelt hírek

„Izgalmasnak ígérkezik a visszavágó!”

A Hearts edzője, Jim Jefferies úgy látta, hogy a paksiaknál elsősorban nem az egyéniségek dominálnak, hanem csapatként működnek nagyszerűen.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról beszámoltunk, az MVM Paksi FC csütörtök este 1-1-es döntetlent játszott a skót Hearts of Midlothian ellen az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén, Székesfehérváron. A vendégcsapat vezetőedzője, Jim Jefferies a lefújás utáni sajtótájékoztatón elemezte a meccset. Beszélt a csapata javára megítélt – erősen véleményes – tizenegyesről, együttese, illetve a Paks teljesítményéről, valamint a visszavágó esélyeiről is.

– Hogy értékeli a mérkőzést?
– Nagyon jól kezdtünk, a mi játékunk dominált, minden pozícióban erősebbek voltunk – vélekedett Jim Jefferies. – A kapott gól előtt mi hibáztunk, egy eladott labda utáni akcióból szerzett vezetést a Paks. Nyilvánvalóan jól jött, hogy a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. Úgy láttam, hogy a játékvezető a szabadrúgás előtt szólt a védőknek, hogy tegyék le a kezüket. Ezek után mégis szabálytalanság történt, ezért szerintem a tizenegyes jogossága egyértelmű.

– Mit szólna, ha az ön csapata ellen ítélnének ilyen tizenegyest hazai pályán?
– Még egyszer mondom: a bíró addig nem engedte elvégezni a szabadrúgást, amíg elmagyarázta, hogy a kezeket tessék letenni! Ezt persze láthatták a védőink is, mert ezek után a mieink úgy mentek be a büntetőterületre, mint egy rögbijátékos… A szünetben az öltözőben külön felhívtam a figyelmet, hogy lehetőleg kerüljék a testi kontaktust minden szabadrúgásnál, szögletnél, a kezük legyen lent, mert azt éreztem, hogy a játékvezető különösen figyel erre.

– Elégedett az eredménnyel?
– Úgy vélem, nagyon jó munkát végeztünk. Tudom, hogy egy-egy volt a végeredmény a Paks előző párharcának hazai, első mérkőzésén, a norvég Tromsö ellen is, és aztán idegenben 3-0-ra nyert a magyar csapat, de az egy egészen más mérkőzés volt. Nem kaptunk ki, sőt gólt rúgtunk idegenben, ez jó esélyt nyújt a továbbjutásra. Vannak olyan játékosaink, akik komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, ez számunkra mindenképpen előnyt jelent.

Videóösszefoglaló itt!

– Mi a véleménye a Paks csapatáról?
– Néhány játékosnak sikerült nyomás alatt tartania minket. Nagyon szervezett, erős és fegyelmezett a Paks. Nem elsősorban az egyéniségek, az egyéni játék dominál, hanem csapatként működik nagyszerűen. Tudjuk, hogy az egyik legjobb játékos, Éger László nem léphetett pályára, rá külön oda kell majd figyelnünk a visszavágón, mert a támadó szabadrúgásoknál, szögleteknél a levegőben ő még egy skót csapat ellen is veszélyes.

– Mit vár a visszavágótól?
– Más lesz az a meccs, hiszen ott lesz mögöttünk egy komoly közönség, tizenhét-tizennyolcezer szurkoló! Végig hangorkán lesz, bízom benne, hogy nagyon sok helyzet dolgozunk majd ki, de vigyázni kell, mert szerintem az előző fordulóban is a Tromsö volt az esélyes, ám egy fantasztikus eladást láthattunk a Pakstól. Most csak a felénél vagyunk a történetnek, de remélem, otthon erősebbek tudunk lenni. Azért is jó az egy-egy, mert így a jövő héten egy komoly meccs lesz, izgalmasnak ígérkezik a visszavágó, és sokak érdeklődésére tarthat számot.

Olvasói sztorik