Kiemelt hírek

„Bátrabban kell játszanunk!”

Bartha László csalódott, de úgy véli, a Paksnak lehet esélye a továbbjutásra!

Kapcsolódó cikkek

Az MVM Paksi FC csütörtök este 1-1-es döntetlent játszott a skót Hearts of Midlothian ellen az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén, Székesfehérváron. A magyar csapat egyik legjobbja ezúttal is Bartha László volt, aki a lefújás után a Rangadónak értékelte a meccset.

– Kabalának jó az egy-egy… Öröm, vagy csalódottság?
– Ha meccs előtt azt mondák, hogy ennyi lesz az eredmény, mindannyian aláírtuk volna, utólag viszont csalódás, mert játékban szerintem felülmúltuk a skótokat – vélekedett a Rangadó.hu érdeklődésére Bartha László. – Azt a focit játszották, amit vártunk tőlük, a hagyományos brit stílust. Fizikálisan meglehetősen erősek, de játékban felülkerekedtünk rajtuk, ezért csalódásnak érzem ezt az egy-egyet. Kabalának tényleg jó, mert a norvégok ellen is így mentünk ki, úgyhogy remélem, megint ki tudjuk harcolni a továbbjutást.

– A Sport Televízió jóvoltából idehaza is látni lehetett a hétvégi Rangers–Hearts skót bajnokit, amelynek első félidejében mostani ellenfelük parádésan futballozott. Ezúttal viszont nem hagyták őket játszani!
– Ha ebből indulunk ki, akkor jobbak vagyunk, mint a Rangers! Ez csak vicc, persze. Ez volt a taktika, hogy ne engedjük őket kibontakozni. Azt próbáltuk megakadályozni, amiben erősek, például, hogy ne tudjanak úgy ívelgetni, és ez végül is hellyel-közzel sikerült.

– Jutottak olyan pluszinformációhoz az ellenféllel kapcsolatban a mérkőzésen, amely újdonság volt?
– Maximálisan felkészültünk belőlük, csak annyi a tanulság, hogy bátrabban kell játszanunk, mert most már tudjuk, hogy simán meg lehet őket verni. Idézőjelben simán…

– Egyelőre nem készülhetnek a visszavágóra, mert hétvégén újabb bajnoki meccs következik, méghozzá a szezont két győzelemmel kezdő Pápa ellen.
– Úgy néz ki, hogy a Pápa nagyon jól erősített, hiszen jól kezdte a bajnokságot. Én sajnos nem léphetek pályára az eltiltásom miatt, de nagyon bízom a csapatban, remélem, hazai pályán meg fogjuk őket verni!

– A Videoton elleni kiállítása miatt a szövetség két mérkőzésre tiltotta el. Nem sokallja?
– Dehogynem, fellebbeztünk is, bízom benne, hogy egy meccsre enyhítik a büntetést.

Olvasói sztorik