Kiemelt hírek

Az MLSZ sajnálja a szurkolók kivonulását

A drukkerek az Országgyűlés által múlt hétfőn elfogadott, a sporthuliganizmusról szóló törvény miatt tüntettek.

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának vezetője örvendetesnek nevezte a nézőszám-növekedést az OTP Bank Liga első fordulója alapján, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy egyes stadionokban a szurkolók a sporttörvény módosítása elleni tiltakozásul kivonultak a stadionból.

– Sajnálatos, hogy a drukkerek így döntöttek, mert ezzel saját csapatukat büntetik. A törvényt az Országgyűlés hozza, ezért más módot kellene találniuk a demonstrációra, ha nemtetszésüket szeretnék kifejezni – mondta kedden az MTI érdeklődésére a sportvezető.

Az élvonalbeli bajnokság hétvégi nyitányának hét mérkőzésén az MTI adatai szerint több mint 25 ezer néző volt a stadionokban, amely 3600-nál magasabb átlagot jelent. Debrecenben a hazai szimpatizánsok a nyolcvanadik percben, míg az Újpest szervezett szurkolói csoportjai a hatvanadik percben vonultak ki a stadionból az Országgyűlés által múlt hétfőn elfogadott, a sporthuliganizmusról szóló törvény miatt. Eszerint például két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki sportrendezvényen a létesítmény nézőktől elzárt területére jogosulatlanul belép, azaz például beszalad a pályára, vagy oda bármit bedob.

Borbély a törvénymódosítással kapcsolatban jelezte, az MLSZ mindenben megfelel a változtatásoknak, így Samu István személyében biztonsági referenst alkalmaz, illetve már korábban megalkotta a sportrendezvények biztonságos lebonyolításához szükséges előírásokat tartalmazó szabályzatot. Ezek hiányában az állami támogatás felfüggeszthető vagy visszavonható lenne.

– Mi mindenképpen együttműködésre törekszünk a drukkerekkel, ezért hoztuk létre a szurkolói irodát, de a törvényeket az Országgyűlés hozza, s azokat mindenképpen be kell tartani – tette hozzá Borbély.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik