Fogynak a focicsapatok

Hat csapattal kevesebb szerepel az augusztus végén rajtoló Tolna megyei labdarúgó-bajnokságokban. Az egyesületek pénzügyi problémák miatt nem neveztek.

A megyei másodosztályban a Tolnanémedi KSC és a Pincehely NSK, a harmadosztályban pedig a Harc PSE nem adta le nevezését – erősítette meg a Tolnai Népújság hétfői információját az MTI-nek Karszt József, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke.
Hozzátette, a visszalépés oka az volt, hogy Tolnanémediben nem kapott az egyesület önkormányzati támogatást, Harcon feloszlatta magát a képviselő-testület, és a Harc PSE a bizonytalan jövő miatt nem indult a bajnokságban, Pincehelyen pedig “régóta gyengélkedik az egyesület”.
“Három további csapat, a Nagydorog KSE, a Váralja SE és a Dunaföldvár STE az előző kiírásban lépett vissza. Utóbbi egyesült a Dunaföldvár FC-vel, Váralja kis településként nem tudta vállalni a másodosztályú bajnokságot, míg a nagyobb lélekszámú Nagydorog számos jó képességű utánpótlás-játékos ellenére lépett vissza a bajnokságtól” – mondta Karszt József.
A bizottsági elnök megjegyezte: a legtöbbször az utánpótlás csapatok kiállítása jelent problémát a kistelepüléseken, mert azokban a falvakban, ahol nincs iskola, nehezen tudnak eleget tenni az előírásoknak. A megyei I. osztályban U19-es és U16-os, a II. osztályban U19-es csapatot kell kiállítani, míg a III. osztályban nincs ilyen kötelezettség.
A megyei I. osztályú bajnokság az utánpótlás hiánya miatt az eddigi tizenhárommal szemben csak tíz csapattal indul: a két megyei II. osztályú bajnokságot megnyert Bátaapáti SE és a Kisdorogi FC sem vállalta a két utánpótláscsapatot, és a második helyezettek – a Gyönk KSE és a Dunaszentgyörgy SE – is hasonlóan döntöttek.
Szilágyi Dezső, a TMLSZ igazgatóságának munkatársa arról számolt be, hogy két év alatt öttel csökkent a megyében működő labdarúgó-egyesületek száma, jelenleg – a nemzeti bajnokságokban szereplő, illetve a csak utánpótláscsapatokat nevelő egyesületek mellett – 59 egyesület működik.

Címkék: