Hírek

Vébéselejtező után: “Magunkkal visszük ezt az élményt Oroszországba”

A dánok hőse életre szóló élménnyel gazdagodott.

Christian Eriksen, aki mesterhármassal vette ki a részét a dán válogatott kedd esti, 5-1-es írországi pótselejtezős sikeréből, azt mondta: magukkal viszik ezt az élményt a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

Ezt olvastad már?
Elfogatóparancsot adtak ki a Fradi-szurkolók ellen

A Tottenham Hotspur középpályása úgy fogalmazott, erre a teljesítményére mindig emlékezni fog, ez akár az életét is megváltoztathatja. Az irányító a múlt heti első meccsen több helyzetet is elpuskázott, a dublini visszavágón azonban nem hibázott, gyakorlatilag egymaga eldöntötte a továbbjutás kérdését.

“Hihetetlen érzés kivezetni a csapatodat a világbajnokságra úgy, hogy három gólt szerzel a rájátszásban. Sokat jelent ez majd nekem a karrierem során, és tulajdonképpen az egész életemben. Ez egy nagy dolog, és nagyon boldoggá tesz” – mondta a 25 éves Eriksen.

Mesterhármasig jutott Eriksen a sorsdöntő meccsen Fotó: Getty Images

A dánok Andreas Christensen szerencsés góljával egyenlítették ki Shane Duffy korai vezető találatát, majd jött Eriksen triplája, végül pedig még Nicklas Bendtner is betalált tizenegyesből.

“Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Eriksen hihetetlen teljesítményt nyújtott, talán élete legjobb meccsét játszotta a válogatottban” – fogalmazott Bendtner.

Eriksen a tőle megszokott szerénységgel kezelte a saját szerepét.

“Őrült érzés ez, a selejtezősorozat kezdete óta együtt harcoltunk, küzdöttünk a továbbjutásért. Miután az egyenlítéssel az írek kaptak egy nagy gyomrost, mi elkezdtünk magabiztosan és jól játszani” – mondta a futballista, aki eddig 75 mérkőzésen 21 gólt szerzett a nemzeti együttesben.

Jövő nyáron is szurkolhatnak a dán drukkerek Fotó: Getty Images

Hozzátette: Oroszországban további gólok várhatók a dánoktól.

“Magunkkal visszük ezt az élményt, és a világbajnokságon is megpróbálunk annyi gólt szerezni, amennyit csak tudunk” – jelentette ki.

Olvasói sztorik