Hírek

Na ne! Nem fogja elhinni, miért kaphat pontlevonást a Fradi

Parkolóhelyet a bíróknak! Az MLSZ bekeményített.

Péntek este újabb fejezetéhez érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencváros csatája. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ az elmúlt hónapokban többször is pénzbüntetéssel sújtotta a zöld-fehér klubot „a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”. Magyarul: a mérkőzésre érkező játékvezetők újabban nem parkolhatnak közvetlenül a stadion mellett, hanem az attól mintegy 200 méternyire lévő parkolóban állhatnak csak meg.

Az MLSZ ennek a szabálynak a megsértéséért korábban már három-, négy- és ötszázezer forinttal is büntette a Fradit, amely minden alkalommal fellebbezett – talán ezt megunva született meg a Fellebbviteli Bizottság legutóbbi ülésén az alábbi határozat. Ezzel a szövetség nem csak, hogy helyben hagyta a klub büntetését, de még az esetleges pontlevonást is kilátásba helyezte, amennyiben nem enged a Ferencváros…

“Az FVB indokolásában rögzítette, hogy az FTC Labdarúgó Zrt.-nek a hivatalos személyek parkolásával kapcsolatos gyakorlata az MLSZ szabályzataival ellentétes, továbbá, hogy a Fegyelmi Bizottság elsőfokon helyesen járt el, a bizonyítékokból megfelelő következtetéseket vont le. Az FVB határozatában külön kiemelte, hogy a sportszervezet stadionjában a parkolóhelyek jelentős száma, és a korábbi, szabályszerű gyakorlat alapján a sportszervezetnek objektív lehetősége van a megfelelő számú parkolóhely biztosítására. Az FVB az elkövetett fegyelmi vétség minősítése és a kiszabható büntetések kapcsán megjegyzi, hogy a hatályos Fegyelmi Szabályzat 25.§-a alapján minősülő jelen fegyelmi vétség elkövetése esetén a pénzbüntetésen felül további, súlyos fegyelmi büntetés (pl.: pontlevonás) kiszabását írja elő a Fegyelmi Szabályzat” – olvasható a szövetség honlapján.

Olvasói sztorik