Hírek

Félmillióra büntette az MLSZ a Honvédot pirotechnikáért

Szivics, a Debrecen és a Diósgyőr is rosszul járt. Fegyelmi határozatok.

A hétvégi fordulót követően ismét megtartotta szokásos ülését az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Többen is büntetést kaptak, akad, aki félmilliót fizet. Idézzük a közleményt.

Sivic Tomislav vezetőedző (Mezőkövesd), mert a mérkőzés lefújása után a játékvezető működésére negatív kijelentést tett, 100.000 Ft pénzbüntetésben részesült.
A FEB a Vasas- DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB a Honvéd–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB a Diósgyőr – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az NB II-ben a siófoki Farkas Norbertet egy meccsre tiltották el; Fekete Róbert Károlyt, a Balmazújváros edzőjét kettőre.

A Magyar Kupában is volt kihágás, a Budafok a rendezői előírások megsértéséért és nem megfelelő biztosításért 100 ezret fizet, a Sopron pirotechnika használatáért 50 ezret.

Olvasói sztorik