Hírek

Fehér Miklós emléktorna a koraszülöttekért

Nyolcadik alkalommal rendezik meg szerdán a Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgálát.

Az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában Peczár László, a szervező Egészséges Újszülöttekért Alapítvány Kisalföld elnöke hangsúlyozta, hálásak a 2004 januárjában 24 éves korában elhunyt válogatott labdarúgó, Fehér Miklós családjának, hogy a rendezvény mellé állt, s ezzel támogatja a gyűjtést, melynek bevételét koraszülöttek, illetve beteg újszülöttek mentésére fordítják.

– A labdarúgás megmozgatja az embereket. A holnapi gála ingyenes, nincs belépőjegy, de a bejáratnál lesz egy inkubátor, amelyben adományokat helyezhetnek el a nézők – nyilatkozta Peczár László.

Hozzátette, a nézői felajánlások mellett jótékony szponzorok is akadnak, akik ugyancsak segítik az alapítvány munkáját. Kifejtette, a gála költsége megközelítőleg egymillió forint, a támogatóktól pedig eddig már 1.6 millió forint érkezett be.

– Az alapítvány évente megközelítőleg 100 újszülöttet ment meg. Egy mentésre mintegy 150 ezer forint jut, így már most négy további újszülött életének mentésére van pénz.

Szanyó Károly, az 1996-os atlantai olimpián szerepelt labdarúgó-válogatott tagja elmondta, a tornán 35 év felettiekből álló csapatok, illetve olimpikonok lépnek pályára.

– Nincs nehéz dolgom a meggyőzéssel. Már elsőre is azonnal mindenki igent mondott a felkérésre, és mostanra sikerült tradicionális, neves együtteseket hívni a jótékonysági tornára. A csapatok számítanak a meghívásra, rang lett itt szerepelni. A játékosok, csapatvezetők, szurkolók is várják – hangsúlyozta Szanyó, aki megemlítette, többek között az Újpest, a Lázár Lovaspark Team, a Dunaszerdahely, a Győri ETO FC és a Videoton is megméretteti magát.

A szerdai torna 10.50-kor kezdődik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Olvasói sztorik