Hírek

Fontos UEFA-tanácskozásnak adott helyet Budapest

Budapesten üléseztek a kibővített visegrádi országok labdarúgó-szövetségeinek vezetői. A szerdai tanácskozáson mindhárom UEFA-elnökjelölt ismertette elképzeléseit a szervezet jövőjéről.
Az Európai Labdarúgó-szövetség elnöki posztjára a spanyol Ángel María Villar, a szervezet jelenlegi első alelnöke, a szlovén szövetséget vezető Aleksandar Ceferin, valamint a holland elnök, a korábban a FIFA elnöki tisztségéért is harcba szálló Michael van Praag pályázik – írja az mlsz.hu.

A Budapesten rendezett szakmai konferencián mindhárman írásos és szóbeli prezentációval mutatták be elképzeléseiket a résztvevő labdarúgó-szövetségek vezetői számára, akik között a megszokott visegrádi országok (Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) mellett Ausztria, Liechtenstein és – első alkalommal – Svájc tisztségviselői is jelen voltak. Csányi Sándor, aki az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja, a találkozót követően az mlsz.hu-nak elmondta: a résztvevők kellően megismerhették mindhárom jelölt programját, és ezt követően maguk döntenek arról, hogy kit támogatnak.

– Hasznos volt a hamarosan szavazó tagszövetségek vezetői számára, hogy első kézből kaphattak információt a kandidálók programjáról. Budapest ma egy fontos egyeztetés helyszíne lehetett. Mindenki érzékeli, hogy meg kell teremteni az európai labdarúgás szereplőinek fenntartható egyensúlyát, a kicsik és a nagyok igazságos »együttélését«, a kupaküzdelmek és a nemzeti válogatottak tekintetében egyaránt – jelentette ki a magyar szövetség elnöke.

A hivatalos program részeként Csányi Sándor személyesen köszöntötte az osztrák szövetség leköszönő főtitkárát, Alfred Ludwigot, aki 1986 óta látta el feladatát.

A hivatalos elnökválasztást az UEFA athéni kongresszusán tartják szeptember 14-én.

Olvasói sztorik