Hírek

Újonnan induló magyar sportcsatornákon köthetnek ki az angol bajnokik

Az TV2-csoport levédette a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 neveket.

Kapcsolódó cikkek

Két új sportcsatorna nevének levédését kérte Andrew G. Vajna tévétársasága – erősítette meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a Népszabadság értesülését. A hivatal közölte: a médiacsoport május 12-én a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 szóösszetételre nyújtott be védjegybejelentéseket.

A lap információi szerint a társaság már licitál az angol futballbajnokság közvetítési jogára, és szeretné, ha a most a közmédia sportcsatornájának nézettségét erősítő Forma–1 is hozzá kerülne jövőre. A sportcsatornák elindításával a TV2 szembemegy a Sport TV tulajdonosával, az amerikai hátterű AMC Networksszel, illetve a hazai kábelpiac harmadik legnagyobb szereplőjével, a Digi Kft.-vel is. A Digi a múlt héten azt közölte a Népszabadsággal, szeretné magánál tartani az angol bajnokság közvetítési jogait, ezért beszállt a licitbe.

Bár az AMC a TV2-vel kapcsolatos híreket nem akarta kommentálni, úgy tudják, küzdeni fog piaci részesedése megtartásáért. Rá­adásul az AMC már évekkel ezelőtt levédett számos csatornát, így övé a Sport1-től a Sport9-ig az összes elnevezés.

Olvasói sztorik