Hírek

Egyre közelebb az angol élvonalbeli csapathoz a Debrecen játékosa

A 15 éves Deczki Máté szerződést írhat alá a Premier League nyolcadik helyén álló klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban már beszámoltunk, az angol élvonalban szereplő Stoke City szemet vetett a DVSC tizenöt esztendős kapusára, Deczki Mátéra. A tehetséges labdarúgó decemberben járt próbajátékon a szigetországban és a Stoke-On-Trent-i szakemberek elégedettek voltak a teljesítményével, ezért jó esély van rá, hogy a nyáron a szigetországba költözik és szerződést írhat alá a Premier League nyolcadik helyén álló klubnál.

A debreceni fiatalember a napokban érkezett haza az U16-os válogatott portugáliai túrájáról, ahol a mieink a házigazdákkal, Svájccal és Norvégiával mérték össze erejüket. Deczki az utóbbi ország válogatottja ellen állt a kapuban.

– A félidőben még mi vezettünk 1–0-ra, de a végén a norvégok nyertek 3–1-re – nyilatkozta a haon.hu-nak az ifjú hálóőr.

– A vereség ellenére nem ment rosszul a védés, a válogatott szakmai stábja meg is dicsért a lefújást követően – árulta el Deczki Máté, majd rátért a lehetséges angliai szerződésre.

– Előre nem szeretnék kijelenteni semmi biztosat, de jó esély van rá, hogy a Stoke-ban folytatom, ehhez azonban meg kell várnunk, hogy betöltsem májusban a 16. évemet. Hamarosan három hétre ismét kimegyek és meglátjuk, mire jutunk. A Stoke City nem számít nagy csapatnak Angliában, de úgy vagyok vele, ha adódik egy ilyen lehetőség, akkor meg kell próbálnom élni vele – jelentette ki a 191 centiméteresre nőtt kapus.

Amennyiben az angolok szerződtetni akarják Deczkit, fizetniük kell a DVSC-nek és a debreceni klubnak nevelési költség is jár abban az esetben, ha a játékos pályára lép az első csapatban.

A srác jelenleg a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium tanulója, ám mivel az utóbbi időben a labdarúgó pályafutása miatt sokat hiányzott az iskolából, osztályozó vizsgát tesz majd azokból a tantárgyakból, melyekből nincs elegendő érdemjegye.

Olvasói sztorik