Nemzetközi foci

Nyáron a Premier League-be igazolhat a DVSC magyar kapusa

Deczki Mátét a Stoke City szeretné szerződtetni.

Az angol élvonalbeli bajnokságban, a Premier League-ben szereplő, jelenleg a tabella nyolcadik helyén álló Stoke City csapatánál folytathatja rendkívül ígéretesnek tűnő karrierjét Deczki Máté, a Debreceni VSC 15 éves kapusa – számolt be a Dehir.hu portál.

A 191 centire nőtt kapus Facebook-oldalán március 23-án édesanyja bejegyzése jelent meg, miszerint a Stoke City Football Clubnál vannak éppen. Máté édesanyja hétfőn három fotót is posztolt a Loki mezében védő fiáról, melyekhez azt írta: Búcsú.

Deczki Máté tavaly decemberben járt ismerkedésen a Stoke City-nél. Egy magyar utánpótlás-válogatott meccsen figyeltek fel rá az angolok. Az egy hét alatt napi két foglalkozáson vett részt, az edzések mellett felmérésekre is elvitték. A szabályok értelmében 16 esztendős kora előtt nem szerződhetnek külföldre a labdarúgók, Deczki azonban hamarosan, május 5-én betölti a 16-ot.

Róka Géza, a DVSC klubigazgatója a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a játékosnak élő szerződése van a klubbal, de valóban komolyan érdeklődik iránta a Stoke City, így ha megfelelő mederben zajlanak a tárgyalások, nyáron, az átigazolási szezonban az angolok megszerezhetik a fiatal kapus játékjogát. Róka Géza a lap kérdésére közölte, természetesen a Stoke Citytől kérnek átigazolási díjat Deczkiért, de ennek összegéről a tárgyalások jelenlegi stádiumában még nagyságrendileg sem kívánt beszélni.

Deczki Máté a szakemberek szerint nagyon nagy tehetség, évek óta a saját korosztályánál magasabb osztályokban véd. A korosztályos válogatottakban is felfigyeltek rá, 15 évesen meghívót kapott az U16-os, sőt az U17-es válogatottba is.

Tavaly novemberben 15 évesen bemutatkozhatott a Loki felnőtt csapatában is, 20 percig védte a debreceni kaput a Békéscsaba elleni edzőmeccsen (gólt nem kapott), az év elejétől pedig már a DVSC első csapatával készül. Bajnoki meccsen a szabályok szerint nem játszhat, míg be nem tölti a 16 éves kort, a jelen állás szerint nem is nagyon látjuk majd a DVSC színeiben élvonalbeli mérkőzéseken.

A Stoke-on-Trent-i székhelyű Stoke City FC az utóbbi számos külföldi utánpótláskorú játékost szerződtetett, ebbe a stratégiába passzolhat bele Deczki Máté szerződtetése.

Olvasói sztorik