Hírek

Kibekkelte a Fradi Debrecenben

Több helyzete volt a Lokinak, de 0-0 lett a vége a Magyar Kupa második elődöntőjének.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 0-0
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4208 néző. Játékvezető: Iványi – Buzás, Medovarszki – ifj. Varga
Debrecen: Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga, Szakály P., dr. Horváth Zs. – Takács T., Holman (Tisza, 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Radó, Nagy Á., Gera, Sesták, Lamah (Pintér Á., 46., Csukics, 80.) – Böde (Varga R., 67.). Vezetőedző: Thomas Doll

Az elődöntőknél tart már a Magyar Kupa 2015-16-os kiírása. Az Újpest és a Békéscsaba párharcán a hazaiak Lencse duplájával érvényesítették a papírformát és 2-0-s előnyt szereztek a visszavágóra; itt viszont nem a sereghajtó, hanem a 2000-es évek magyar futballjának legsikeresebb együttese, a Debrecen volt az esélyesebb bajnoki éllovas, a Videoton ellen sokat vitatott módon továbbjutott Ferencváros.

Eseménytelenül, enyhe ferencvárosi fölénnyel kezdődött a debreceni találkozó, a 10. percben dr. Horváth beadása után azonban mégis épp a Fraditól érkező Holman lőhetett 17 méterről. Az ígéretes helyzetből érkező próbálkozás jócskán fölé ment.

Öt perccel később dr. Horváth bal oldalról passzolt Holmannak, aki labdaátvételével két embert is becsapott, majd Takcáshoz emelt, aki azonban az ötöshöz közel rosszul vette le a játékszert. Nem sokkal később Bódi ívelt be egy szabadrúgást jobb oldalról, 35 méterről, Brkovic belefejelt, de 8 méterről nem talált célt.

A folytatásban is a Loki maradt aktívabb: Korhut adott be bal oldalróla 24. percben, ezúttal dr. Horváth érkezett középen és föléfejelt a rövid oldalon. A 26. percben előbb a kiválóan játszó Holman rúgott oda ellenfelének, majd fél perccel később Gera is faultolt – mindketten sárga lapot kaptak. A 32. minutumban Gera lőtt fölé nehéz helyzetből.

A 35. percben Bódi végezhetett el szabadrúgást, Varga befutott és iszonyatosan nehéz mozdulattal kapura terelte a labdát, de Dibusz szép vetődéssel a gólvonalon hárított. A hátralévő időben már nem történt semmi érdemleges, így 0-0-lal vonulhattak félidőre a felek.

A második játékrészben a Lamah helyére Pintért behozó Fradi volt előbb veszélyes. Sesták lőtt estében a 49. minutumban, kevéssel ment a rövid oldali kapufa mellé a labda. Ezután viszont ismét a Loki következett: az 53. percben újfent dr. Horváth húzott el a balon Dilaver mellett, középre adott, Holman gyönyörűen átlépte, így Takács 7 méterről, kapásból lőhetett, de éppen Dibusz kezébe helyezte a ziccert.

A 59. percben Szakály rántotta le Nagy Ádámot, aki ígéretes helyzetben vezethette volna a védelemre a labdát, sárgát kapott. A 60. percben egy hazaadást Dibusz vett át pontatlanul, Takács megtámadta, a kapusnak be kellett csúsznia a saját ötösén, de még éppen a labdát érte el és a védők felszabadítottak. A 67. percben a meccsen semmit nem mutató Böde helyére Varga Roland állt.

A 74. percben Ramírez hátulról lerántotta Vargát, amiért sárgát kapott. Négy perccel később Holman jött le, Tisza állt a helyére. A 80. percben Pintér sérült meg és Csukics állt a helyére. Egy perccel később Varga József rántotta le Varga Rolandot, ő is besárgult.

A 85. percben ismét pontrúgásból volt veszélyes a Loki: ezúttal már Tisza csavarta be 30 méterről, Szakály közeli fejese fölément. A hajrá is a Debrecené volt: Tisza elé hullott egy labda a tizenhatos bal oldalán, a támadó levitte az alapvonalra, majd élesen keresztbeadta, de a védők óriásit mentettek. A szögletet követően Szakály 14 méterről tüzelt, de ő is pontatlan volt.

Ezzel zárult a találkozó, a visszavágóra tehát 0-0-s első meccs után utazhatnak a felek. Az eredménnyel összességében a Ferencváros lehet a boldogabb, hiszen a Debrecen jóval több lehetőséget tudott kialakítani.

Olvasói sztorik