NB I

Lencse duplájával jutott közelebb a fináléhoz az Újpest

A Békéscsaba erejéből leginkább a védekezésre futotta a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Újpest – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (0-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 800 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Diarra, Kecskés, Litauszki, Mohl (Bardhi, 60.), Balogh, Windecker, Szankovics (K. Hazard, 81.), Andrics, Lencse, Kabát (Angelov, 59.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Békéscsaba 1912 Előre: Polekszics (Mursits, 69.) – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovics, Svedyuk (Paukner, 62.), Spitzmüller, Piermayr, Fabio, Calvente, Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Lencse (53., 87.)

Lencse László duplája döntött a Magyar Kupa első elődöntőjének első mérkőzésén: az Újpest támadója két megmozdulásával eldöntötte a Békéscsaba 1912 Előre elleni találkozót a Szusza Ferenc Stadionban.

Már a meccs elején is az újpestiek léptek fel támadólag, előbb Kabát, majd Lencse próbált meg helyzetet kialakítani, ekkor még kevés sikerrel. A 15. percben is a rutinos Kabát lőhetett, ám próbálkozását leblokkolták.

A csabai kapuban Polekszics magabiztos volt, nem okoztak gondot neki ekkor a hazaiak, míg a túloldalon Balajczának alig akadt feladata. A montenegrói hálóőrt akkor dolgoztatták meg legjobban, amikor Kabát a 32. percben 18 méterről lőtt, de bravúrral ezt is védte a kapus.

Balogh még lőtt kettőt, egyet mellé, egyet pedig fölé, ám az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. Ehhez kellett az is, hogy Solymosi játékvezető továbbot intsen Vaskó egy, a 16-oson belül bemutatott kezezésénél.

Az 53. percben vezetést szereztek a hazai lilák: Andrics szép egyéni megoldás után a bal oldalról hozta helyzetbe Lencsét , aki át is vehette a labdát, mielőtt hét méterről a jobb felsőbe lőtt, 1-0.

A bajnokságban utolsó Előre gyakorlatilag nem jelentett veszélyt a kapura, ellenben az Újpest egyre aktívabb lett. Nem jött jól a Békés megyeieknek, hogy Polekszics megsérült, így a 69. percben Mursits Roland állt be a helyére.

A 87. percben már ő nyúlhatott a háta mögé, miután a csereként beszálló Kylian Hazard kiugratta Lencsét, aki első érintésből a kapu bal oldalába tekert, 2-0. Duplán fájhat a vendégeknek a gól, mert a televíziós ismétlés alapján lesről született.

Hogy nem lett háromgólos a hazai siker, az is Lencsének köszönhető: a korábban két nehezebb helyzetet megoldó támadó kilépett a hosszabbításban, eltolta a labdát Mursits mellett, ám az üres kapuba nem tudta azt belőni, mert a visszafutó Fehér mellel mentett. Ennek ellenére nagyot lépett a finálé felé Nebojsa Vignjevics együttese. A visszavágót április 13-án rendezik Békéscsabán.

Olvasói sztorik