Spanyol kettes, olasz egyes…

Komoly tétje van mindkét déli ütközetnek...

Getafe-Atletico Madrid 2-es és -3.5!

Rossz passzban van a házigazda, a fővárosi rivális ezt kihasználhatja!

A Getafe 26 egységével a 12. helyen áll, otthon, a Coliseum Alfonso Pérez-ben elfogadható a 6-3-3-as eredménysora, viszont vendégként pocsékul megy a kékeknek (1-2-8). A 2016-os esztendőt egészen jól kezdték Scepovicék, három bajnokit nyertek meg zsinórban, ráadásul közvetlen riválisok ellen (Sporting, Betis, Espanyol), utána viszont érthetetlen módon összezuhantak Fran Escriba fiai. A Granadától, a Bilbaótól és a Malagától is kikaptak a fővárosiak – utóbbi meccsen egészen kiábrándító teljesítményt nyújtottak Pedro Leonék. A keret nem lesz teljes, Lacen, a kulcsfontosságú középpályás eltiltását tölti majd, míg a védelemben Roberto Lago hiányozhat sérülés miatt.
Az Atletico 51 pontjával a 2., a matracosok két nyeretlen mérkőzést követően tértek vissza a helyes útra az Eibar legyőzésével. Simeone mesternek pedig volt gondja bőven a múlt héten, ugyanis sérülések és eltiltások miatt szinte a fél kezdőcsapatát nélkülöznie kellett. A helyzet sokat javult, Augusto fernandez és Tiago ugyan nem lesz a középpályán, a védelem viszont majdnem teljes lesz, kérdéses, hogy Godin tudja-e vállalni a játékot. De ne szaladjunk ennyire előre!
Griezmannék idegenben is ütősek, 8-1-3-as mérlegükhöz 19-5-ös gólkülönbség társul. A legkevesebb gólt Kokéék kapták, az argentin tréner elképesztő stabil alakulatot pakolt össze a Vicente Calderonban.
Az Atleticonak még nem kell tartalékolnia a BL-re, a PSV-vel majd csak 10 nap múlva találkoznak Eindhovenben. A Getafe nagyon rossz formában van, ráadásul a fővárosi rivális ellen hagyományosan gyengén is tolják a kékek: a legutóbbi 5 ütközetüket úgy bukták el, hogy még gólt sem rúgtak. Ma ez az opció is benne van a pakliban, de abban biztosabbak vagyunk, hogy Torresék úgy nyernek, hogy nem lesz négy találat!

Fiorentina-Internazionale 1!

A dobogóról, így a Bajnokok Ligája selejtezős helyről is dönthet a mai összecsapás. A lilák mostanság gyakran megviccelték Manciniéket – ma is ezt várjuk…
Izgalmasan alakul a Serie A második szakasza. Az elsőségért a Juve és a Napoli harcol, a dobogó 3. fokáért viszont még három (négy) alakulat is küzd. Kettő közülük ma éppen egymás ellen, Firenzében.
A játéknap előtt a violák álltak a dobogó 3. fokán 46 egységgel, egészen ütős, 9-1-2-es hazai sorral. A Stadio Artemio Franchi-ban a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték Borja Valeróék (Torino, Carpi), összességében pedig már négymeccses veretlen szériát futnak – vendégként Genoából és Bolognából tértek haza ponttal. Paulo Sousa alakulata eddig minden hazai fellépésén betalált, erre ma is jó esély van. A keretben van egy fontos hiányzó, méghozzá a Bolognában kiállított Matias Fernandez. Rajta kívül sérüléssel bajlódott Ilicic, Tino Costa és Marcus Alonso, ők minden bizonnyal ott lehetnek a rangadón. A középpályás Milan Badelj bevetésére viszont kevés az esély.
Az Inter remekül kezdte a pontvadászatot, de az ősz végére megtört a milánóiak lendülete. Még így sem szabad temetni Icardiékat, hiszen a dobogó realitás lehet: 45 egységükhöz 6-4-2-es vendégmérleg társul, tehát idegenben sem veszélytelen a kék-fekete sereg. A forma viszont némiképp szeszélyes… Joveticék a legutóbbi hat bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg és kiestek az olasz Kupából. A játék is döcögős, és ugye a drukkerek által el nem felejthető rangadóveszítés mély nyomokat hagyott mindenkiben (Milan 3-0).
A milánóiaknál Felipe Meló még eltiltását tölti, rajta kívül mindenki hadra fogható.
Az elmúlt években kettejük párharcából rendre a lilák jöttek ki jobban: az ősszel a San Siróban 4-0-ra győztek Babacarék. És ma is azt gondoljuk, hogy a Fiorentina legyőzi riválisát. Tippünk így: 1-es!

Címkék: