Hazai és gólváltás

Ma egy gall és egy olasz kalandra vállalkozunk...

Nancy-Valenciennes 1!

A feljutásra gyúró hazaiak nem hibázhatnak otthon!
A Nancy évek óta gyúr a feljutásra, de eddig rendre lemaradt a dobogóról. Az idén csak az első két pozíció ér feljutást, és a piros-fehérek eddig bizony jól teljesítenek. 33 egységükkel a 2. helyen állnak, a Stade Marcel Picot-ban 5-2-1-es a mérlegük. A formájuk nem rossz, a bajnokságban három győzelem után ikszeltek Sochaux-ban, majd ugyanitt kiestek a kupából. Pablo Correa vezetőedző az alapembereire számíthat.
A Valenciennes csak a 15. 18 pontjával, és elképesztő érdekes szezont fut. Otthon igazi döntetlenspecialista, viszont még nyeretlen. Ezzel szemben idegenben még nem remizett, négy siker mellett négyszer megégett. A pirosak rossz passzban vannak, a legutóbbi két kimozdulás vereséggel zárult. Slidjáék a kupában továbbléptek némi nehézség árán. David Le Frapper vezetőedzőnek vannak gondjai, ugyanis két alapembere is eltiltott lesz a középpályáról.
A Nancy egy sikerrel beérné a Dijont, és lerázná magáról az üldözőket. Szerintünk a hazaiak nem hibáznak, és behúzzák a három pontot a tartalékos vendégek ellen. Tippünk így: 1-es!

Lazio-Sampdoria Mindkét fél betalál: IGEN!

Egyik alakulat sincs jó formában, a gólváltás lehet a legkecsegtetőbb opció…
A rómaiak október vége óta nem nyertek a Serie A-ban, azóta öt vereség mellett egy soványka hazai iksz jött össze Pioli mester tanítványainak. A forduló előtt a 13. helyen álltak 19 egységgel, az Olimpicóban 5-1-2-es mérleget produkálva. A keretben Maurizio (bekk) eltiltott, De Vrij (bekk), Lulic (középpályás) és Kishna (csatár) sérült, Onazi és Mauri visszatérhet.
A Samdoriánál néhány hete meghúzták az edzőváltást, Zenga ment, Montella jött, de az eredmények továbbra is elmaradnak. Az egykori zseniális támadó eddig már három zakót szedett össze, a genovaiak így egyre veszélyesebb helyzetbe sodródnak. Már csak a 16. helyen állnak 16 egységgel. Idegenben különösen gyengék a kék-fehérek, 0-2-5-ös a soruk, csak Nápolyban és a Chievónál remiztek. A keretben a középpályás Correa sérült, de lehet, hogy vállalni a fellépést, Krsticic (középpályás) és Coda (bekk) biztosan kimarad.
A rossz formájú alakulat találkozóján gólváltást várunk: mindkét védelem sebezhető, ma sem ússzák meg kapott gól nélkül…

Címkék: