Hírek

Terror – nem marad el a Bundesliga-forduló

A német szövetség elnöke szerint a tegnapi bombariadó hatással lesz az egész német futballra.

Kapcsolódó cikkek

A legfrissebb beszámolók szerint a német szövetség kitart a forduló megrendezése mellett, így lejátsszák a Bundesliga soron következő hétvégén esedékes mérkőzéseit.

Korábban írtuk:

Reinhard Rauball, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a tegnap esti, hannoveri történések után még az is elképzelhető, hogy elhalasztják a Bundesliga hétvégi fordulóját.

Mint ismeretes, a Németország-Hollandia barátságos mérkőzést végül nem rendezték meg, a hannoveri stadiont kiürítették, mert az illetékesek bombatámadásról kaptak információt.Egy gyanús csomagot is találtak, melyről később kiderült, nem robbanószerkezet volt benne.

November 13-án a német válogatott játszott Párizsban felkészülési mérkőzést, amikor a terrortámadás első robbanása megtörtént, a Stade de France mellett. Később kiderült, a tettesek eredetileg bent a stadionban akartak robbantani.

A hét végén teljes fordulót rendeznek Németországban, közte a majdnem nyolcvanezer néző előtt sorra kerülő Schalke 04 – Bayern München találkozóval, de kérdés, lesz-e játéknap. Rauball azt mondta, minden lehetőséget fonotlóra vesznek, így a mérkőzések elhalasztását is, mert a biztonság mindennél fontosabb.

Olvasói sztorik