Hírek

Bódi Ádámnak Stieber Zoltán mellőzése jelenti a nagy lehetőséget?

DVSC támadója minden nap úgy készül, hogy pályára fog lépni a magyar válogatottban. Éles meccsen debütálhat.

Kapcsolódó cikkek

Bódi Ádám évek óta meglehetősen stabil teljesítményt nyújt a Debreceni VSC csapatában, idén eddig mind a 11 találkozón pályára lépett. A küzdésnek meg is lett az eredménye: Bernd Storck a válogatott keretben számol vele. Sőt, Stieber Zoltán kihagyásával egyet előre is lépett a ranglétrán, azaz a válogatott hátralévő két selejtezőjén akár pályára is léphet. A Rangadó.hu edzés után és a közös étkezés előtt érte el a játékost.

– Stieber Zoltán ezúttal nem került be a válogatott keretbe. Számít így játéklehetőségre? Legutóbb, Észak-Írország ellen Nagy Ádám debütált élesben.

– Minden nap úgy készülök, hogy pályára fogok lépni. Teljes mértékben koncentrált vagyok, ha a Mester úgy dönt, hogy akár csereként, akár a kezdőcsapat tagjaként számít rám, akkor a maximumot fogom nyújtani, hiszen ezért is vagyok itt.

– Ha választhatna, egy ilyen nagy téttel bíró találkozón debütálna inkább, vagy jobban örülne, ha szokhatná egy kissé a légkört egy felkészülési meccsen?

– Így hozta a sors, hogy itt lehet a sansz, én pedig nem hátrálok meg, éles meccsen is kipróbálnám magam. Felesleges bármire várni, profi labdarúgó vagyok, az ilyen helyzeteket bírni kell. Élek az adódó lehetőségekkel.

– Bernd Storck elég nagy port kavart egy nyilatkozattal a Románia elleni mérkőzés előtt, amikor azt mondta, elégedett lenne egy döntetlennel is. Ön hány pontot vár a maradék két meccstől?

– A Feröer-szigetek elleni találkozó rendkívül fontos, kötelező a 3 pontot begyűjteni. A görög meccsről még nem szeretnék nyilatkozni, előbb legyünk túl a csütörtökin, legyen meg a három pont, aztán gondolkodhatunk azon is.

– Mit tud a feröer-szigeteki labdarúgásról vagy magáról az autonóm területről?

– A magyar és feröer-szigeteki válogatott idegenbeli összecsapását televízión keresztül követtem és az a véleményem, hogy nem szabad lebecsülni őket. Játsszák a focit. A héten videóztunk is, úgyhogy még többet láttam a csapatukat. Bármilyen rossz formában is vannak a görögök, csak megverték őket oda-vissza, mi pedig 0-0-át játszottunk velük. Nagyon oda kell majd figyelnünk, veszélyesek lehetnek. Magáról a területről nem tudok semmit.

Olvasói sztorik