Hírek

Mindkét lábát amputálták az Újpest bajnokának

Schumann Péter jelenleg is kórházban van.

Kapcsolódó cikkek

Az Újpest háromszoros bajnok korábbi futballistájának, Schumann Péternek rejtélyes betegség miatt az elmúlt években mindkét lábát amputálni kellett térd alatt. Jelenleg is kórházban fekszik, s barátai szerint lelkileg összetörték a történtek – számolt be a Blikk.

– Tíz esztendővel ezelőtt kellett levágni Péter egyik lábát, most augusztusban amputálták a másikat – mesélte Jurácsik Mátyás, aki rendszeresen látogatja korábbi dózsás csapattársát. – Sokáig próbálták megmenteni a másik lábát, de sajnos nem lehetett. Az orvosok azt mondták, muszáj végrehajtani a beavatkozást, különben vérmérgezést kapna, és az élete is veszélyben forogna. Szegény, nagyon elhagyta magát, lelkileg instabil állapotban van. Néha jókedvű ugyan, s azt mondja, összeszedi magát. Máskor viszont még csak enni sem akar.

https://www.youtube.com/watch?v=d1Ke1Y1TaFo

A ’70-es, ’80-as évek kitűnő védője erős gyógyszereket kap, mert borzalmas fantomfájdalmai vannak.

– Magam is láttam, de egészen hihetetlen, hogy naponta négyszer-ötször sokkja van, s öt percig úgy érzi, fáj a bokája, és görcsöl a vádlija, ami sajnos már nincsen neki – tette hozzá Jurácsik. – A felépüléséhez elsősorban az kellene, hogy lelkileg összeszedje magát, s hajlandó legyen meggyógyulni. Ez az első lépés.

Az UTE Baráti Kör próbál segíteni a klub korábbi kiváló védőjén, de ahhoz, hogy a nagyjából kétmillió forintba kerülő műlábakat gyűjtéssel meg tudják venni Schumann Péternek, előbb muszáj felépülnie.

– Most a rehabilitációig kellene eljutnia, majd egy pszichológusnak lelkileg felrázni. Ezután egy személyi edzőnek a kondícióján javítani, hogy műlábakkal járhasson. Ez most eléggé hosszú folyamatnak tűnik, legalább egy év kemény munkára van szüksége Péternek – vélekedett Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke. – Próbálunk segíteni, mint ahogyan összefogással 2014-ben egy villamos kerekes széket is átadhattunk neki. A műlábak beszerzését is vállalnánk, de addig még el kell jutni. Sajnos sok újpesti kiválóság van nehéz helyzetben, igyekszünk melléjük állni, ám klubhelyiség nélkül nem könnyű. Sokszor ugyanis az is segítség lenne, ha egy helyen, egy társaságban lehetnének az idősebb, magányos sportolók a felépülésük után is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik