Hírek

Megrongálták a Planetáriumot a huligánok

Több bejárati ajtót betörtek, az épület tetejére és párkányára felmászva randalíroztak.

Kapcsolódó cikkek

Futball-huligánok garázdálkodtak a Planetáriumnál – írja a népligeti intézmény honlapjaa péntek esti Európa-bajnoki selejtező előtt, alatt és után kialakult ostromállapotra utalva.

A pénteki Magyarország–Románia meccs garázda futball-szurkolói a TIT Budapesti Planetárium épületét sem kímélték. Az érthetetlen módon éppen a Planetárium főbejárata elé felállított kivetítő vonzotta a rendbontókat. A stadiontól ide tolt és itt gyülekező többezres tömeg több bejárati ajtót betörve, a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott.

A lépcsőket szétszedték, annak köveit dobálták, a biztonsági berendezéseket szétverték, a kamerákat és antennákat használhatatlanná tették. A garázdák hatalmas, még fel nem mérhető károkat okoztak az intézménynek, hazánk egyetlen nagy Planetáriumának.

A Planetárium főbejárata előtti, bejárati gyülekező terület csupa üvegszilánk, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfítják. A TIT Budapesti Planetárium látogatóinak nagyobb része iskolás, akik számára ilyen állapotában nem látogatható az intézmény.

Az őszi szezonban – karbantartás után – szeptember 14-én nyitott volna hazánk egyedülálló ismeretterjesztő intézménye. Munkatársainkkal mindent megteszünk azért, hogy a TIT Budapesti Planetárium fogadni tudja a látogató közönséget.

Olvasói sztorik