Hírek

Garázdaság miatt még 120 embert keres a rendőrség

Ők nem a pénteki, népligeti harcosok, hanem a csütörtök éjszakai, belvárosi huligánok.

Kapcsolódó cikkek

Összesen még százhúsz embert keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság a pénteki Magyarország–Románia mérkőzés előtt a belvárosban történt garázdaság miatt – derül ki a rendőrségi honlapon hétfő este közzétett felhívásból.

A police.hu oldalon megjelentek szerint a BRFK a lakosság segítségét kéri: ha bárki felismeria honlapra feltett fotókon szereplőket, telefonáljon a megadott számra.

A közlemény szerint a BRFK „csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” indított eljárást.

Az eset hátteréről azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy körülbelül 120 főből álló társaság múlt pénteken éjjel az V. kerületben lévő Erzsébet téren, a József Attila utcához közel, valamint a Deák téri 47-49-es villamosmegálló közelében, illetve a Deák tér és Bárczy István utca kereszteződésében pirotechnikai eszközöket használva, hanghatásokat kiváltva, hangos ritmusokat zengve, az ott parkoló gépjárműveket, valamint a közterületi padokat, székeket megrongálták.

A társaság többsége piros-fehér-zöld színű, valamint piros-fekete színű, vagy sötét kámzsával arcát eltakarta – tették hozzá.

A gól nélküli eredménnyel végződő pénteki Európa-bajnoki selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy három embert letöltendő, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság a mérkőzés előtt, alatt és után rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.

Olvasói sztorik