Hírek

„A megyei I. osztályt nehéz megnyerni, csak úgy, mint az NB I-et”

Végre megkezdi a megyei I. osztályt a tavaly még NB I-es Pécsi MFC.

Kapcsolódó cikkek

Sok viszontagság után szerdán megkezdi szereplését a tavaly még NB I-es Pécsi MFC a Baranya megyei I. osztályban. A csapat kapitánya, Sólyom Csaba nem számít könnyű győzelemre. Úgy véli, alaposan meg kell majd izzadni minden bajnokin.

– A megyei I. osztályt nehéz megnyerni, csak úgy, mint az NB I-et. Elsőre ez talán furán hangzik, hiszen nagy a kontraszt, de véleményem szerint ugyanolyan sokat kell tenni a bajnoki címért. Minden meccsen meg kell dögleni a győzelemért, és ezt meg is fogjuk tenni. Csapatunk ugyan fiatal, ám ez az előnyünk is lehet, hiszen szükség lesz a lendületre. Sokaknak itt a nagy lehetőség, hogy vezéregyéniséggé váljanak. Mert aki itt sem tud bizonyítani, az magasabb szinten sem tud érvényesülni. Amelyik játékosnak komoly céljai vannak, annak itt ki kell emelkednie – hangsúlyozta Sólyom Csaba a klubhonlapnak.

A tapasztalt kapus egyáltalán nem tart attól, hogy a szurkolói elvárások agyonnyomnák a csapatot. Sőt, mint mondja, örül, hogy ennyien mögöttünk állnak, hiszen a pécsi tábor inkább pluszt adhat a teljesítményhez.

– Biztos van olyan a keretben, akinek furcsa lesz, hogy mindenki bajnoki címet vár tőlünk. Én a PMFC-ben nevelkedtem, itt hozzá kell szokni, hogy mindig van elvárás velünk szemben. Egy ilyen remek szurkolótábor inkább fel kell, hogy dobja az embert. Az edzőmeccseken is tapasztaltuk, hogy az emberek a csapat mellett vannak. Jó érzés volt, hogy értékeltek minden szép becsúszást, látványos támadást. A meccsek végén pedig vastapsot kaptunk… A rajttal kapcsolatban nagy a várakozás bennem is, de ez nem szabad, hogy teher legyen – nyilatkozta Sólyom Csaba, a PMFC csapatkapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik