Svéd bajnoki és német kupa!

Kevés gólt várunk az északi meccsen, a németeknél pedig papírformát...

Jönköping Södra-Assyriska -2,5!

A listavezető szépen halad a feljutás felé, ma kevés gólos meccset vívhat majd…
A zöldek 42 egységgel vezetik a tabellát, a feljutás küszöbén állnak, ugyanis a 3. helyezettel szemben immár 10 egység a fórjuk. A Jönköping otthon félelmetes (7-1-1), bár a vereség épp a legutolsó hazai fellépésén csúszott be. Azóta viszont hármat is túráztak, és be is zsebeltek 7 pontot! Problémát jelent majd, hogy három középpályásuk is “besárgult”, így velük nem számolhat a szakmai stáb.
Az Assyriska a 6. 28 ponttal, és még van esélye a 3. hely megszerzésére, amely rájátszást ér a ligában. Idegenben 4-1-4 a mérlege, ehhez felettébb óvatos 9-10-es gólkülönbség párosul. A formája szeszélyes, régen remizett. A kerteben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a vezetőedző dolgát.
A Jönköpingben fontos hiányzók lesznek, ez fontos tényező lehet ma este. Az Assyriska nem lenne elégedetlen egy iksszel, így vélhetően óvatosabb lesz. Nem lesz sok találat, háromig nem jutnak el a felek…

St. Pauli-Borussia Mönchengladbach 2!

A vendégek jól erősítettek, és az idén is topcsapat lesz a zöld-fehér-fekete sereg, A kupában is megkezdik a menetelést.
A St. Pauli tavaly majdnem kiesett a második vonalból, ehhez képest az idei rajtja kimondottan biztatóra sikeredett. A Bielefeld elleni hazai ikszet a Karlsruhében aratott győzelem követte. A barna-fehérek már a felkészülési időszakban is jól teljesítettek, verték például a spanyol Rayot is.
A Mönchengladbach Krusét elveszítette a nyáron (Wolfsburg), Marx visszavonult, Daems pedig a Westerlóhoz távozott. De az érkezési oldalon vannak bizony nagy fogások. Íme a lista: Thorgan Hazard (Chelsea, 8.000.000), Lars Stindl (Hannover, 3.000.000), Tobias Sippel (Kaiserslautern, i.), Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Nico Elvedi (Zürich, 4.000.000), Peniel Mlapa (1.FC Nürnberg, kv.), Amin Younes (Kaiserslautern, kv.), Andreas Christensen (Chelsea, k.), Andreas Christensen (Chelsea, k.).
A társulat a 3. helyen zárta az előző kiírást, így majd a BL-főtábláján szerepelhet. A Bundesligában is nagyok a tervek, ismét a dobogó a cél. Ehhez a keret adott, bár sok lesz a rivális. A felkészülési időszakban verték a Portót, a Newcastle-t és a Standard Liege-t is.
Tavaly a Mönchengladbach sokáig menetelt a kupában, és az idén sem gondoljuk, hogy idejekorán búcsúznának a vendégek. Ma továbblépnek. Tippünk tehát: 2-es!

Címkék: