BL-selejtezőkre fogadunk

A bajnokságban csak szenvedő svéd bajnok a litván aranyérmest fogadja, a horvát bajnok pedig a luxemburgi elsővel találkozik.

Malmö – VMFD Zalgiris +2.5 gól, (0-1) 1!

A Malmö 2013 után megvédte címét a svéd élvonalban és 2014-ben ismét bajnok lett, idén azonban egyelőre csak szenved és 15 forduló után 26 ponttal mindössze a 6. helyen tanyázik, immáron 8 pontos hátrányban az éllovas Göteborg mögött. Pedig az előző BL-szezonban még a csoportkörbe is odaért: a Ventspils, a Sparta Praha és a Salzburg búcsúztatása után 3 pontot szerzett csoportjában, ahol a Juventus-Atletico-Olympiakosz hármassal kellett megküzdenie. A hétvégén az Örebro ellen csak 2-2-es döntetlenre futotta erejéből, a támadójátékkal nincs gond, viszont a védelem komoly gondokkal küzd.
A Zalgiris a Malmö együtteséhez hasonlóan 2013 után 2014-ben is bajnok lett, így indulhat a BL-ben. Nem igazán volt ellenfele hazájában, végül 18 pontos előnnyel ért célba. A BL-be tavaly 14 év kihagyás után tért vissza, ám a Dinamo Zagreb máris nagy falatnak bizonyult és az oda-vissza elszenvedett 2-0-s vereségnek köszönhetően simán kiesett. A 2015-ös litván szezon jelenleg is tart, ahol a Zalgiris az 1. helyen áll.
A Malmö valahogy nem az igazi idén, így könnyen lehet, hogy nem lesz meg zsinórban a harmadik bajnoki cím. A védelem romokban, így hiába elöl a hatékony támadójáték. Márpedig a hátsó alakzat sebezhetősége még a jóval gyengébb ligából érkező Zalgiris ellen is visszaüthet, ennek okán elsősorban a gólokra hajtunk. Ugyanakkor tény, hogy a Malmö erősebb kerettel bír, komolyabb bajnokságból érkezik és minden bizonnyal magabiztos előnnyel kíván Litvániába utazni, így a hendikepes hazai siker sem elvetendő ötlet.

Dinamo Zagreb – Flora Esch (0-2) 1!

A BL-selejtező második körében a horvát bajnok a luxemburgi elsőt fogadja. A Dinamo óriási fölénnyel, 13 ponttal nyerte meg déli szomszédunk pontvadászatát, de mindennél többet mond a hazai mutatója: 17 győzelem és 1 döntetlen, ráadásul az egész bajnokságban nem szenvedtek vereséget! A gólmutató is félelmetes a Maksimir stadionban: 53–5. Vasárnap elkezdődött a horvát bajnokság, rögtön rangadóval: a Hajduk Splittel ikszeltek hazai pályán a fővárosiak.
A Fola Esch nagy küzdelemben szerezte meg az elsőséget, azonban a két bajnokság színvonala más kávéház. Talán már a sorsoláskor is kiderülhetett, hogy ez a párosítás az európai kupakaland végét jelenti a luxemburgiaknak – akik alapos verést kapnak szerda este Zágrábban.

Címkék: