Svédek és finnek

Van, ahol gólváltást, van, ahol hazai sikert várunk...

Varnamo-Varbergs Mindkét csapat betalál: IGEN!

A svéd második vonalban gólváltással számolunk ma este…
A Varnamo 14 egységével mindössze a 13., azaz osztályozós helyen áll. Otthon 3-1-2-es a mérlege, összességében pedig 13 rúgott gólra 22-őt kapott. Jorgen Petersson együttese kimondottan rossz formában van, három bajnokit bukott el zsinórban. Egy kapus a szezon kezdete óta sérült, egy bekk pedig eltiltott lesz, mert pirosat kapott legutóbb.
A Varbergs 24 pontjával a 4., a dobogó 3. fokára, amely ugye play offot ér, simán jó lehet. Idegenben hajlamos remizni (2-4-1), a védelme jó, 14 fellépésen mindössze 9 gólt kapott. A zöld-feketék kiszámíthatatlan passzban vannak mostanában, legutóbb a ráadásban mentettek pontot. Két eltiltott játékos visszatér a keretbe, mindkét bekk fontos láncszem.
Eddig hatszor találkozott egymással a két együttes, és ötször jött a gólváltás. Ma is ebben az opcióban látunk fantáziát, mi erre fogadunk 1,75-ös szorzóért!

Vaasa PS-HIFK 1!

A kiesési rangadót a házigazda megnyerheti!
A finn élvonalban eddig a várakozásoktól messze elmarad a Vaasa teljesítménye. A fekete-fehérek az utolsók a ligában, 13 mérkőzésen mindösszesen 8 pontot szereztek. Sovány vigasz, hogy egységeikből hetet otthon zsebeltek be, és zömét mostanában. A brigád az utolsó négy fordulóban 2-1-1-es mérleget produkált, legutóbb az élcsapatnak számító SJK vendégeként kis híján remizett, de végül pont nélkül maradt (3-2). A rutinos Juho Makele lenyűgöző formát mutat, és összességében már 9 találatnál jár. A keretben nem lesz eltiltott, és friss sérültről sem számoltak be az internetes források.
A HIFK újonc a bajnokságban, 15 ponttal a 8., idegenben viszont felettébb sebezhető: 1-2-4-es sorához 5-12-es gólkülönbség párosul. Az utolsó 5 játéknap igencsak gyengére sikeredett: otthon remizett hármat, idegenben kétszer sittelt. Egy középpályás a hírek szerint eltiltott lesz, egy fontos bekk viszont a múltkor már visszatért, és egy félidőt futballozott – ma már kezdhet.
Az az érzésünk, hogy a Vaasa valóban összekapta magát, és ma folytatja a pontok gyűjtögetését. Szerintünk a hazaiak győznek. Tippünk tehát: 1-es!

Címkék: