Hírek bajnokok ligája

A bosnyákok is a Videotont akarják

Hétfőn sorsolják a BL- és az EL-selejtezőket; a románok egyértelműen lenézik a magyar bajnokot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfőn derül ki, hogy melyik csapat ellen léphet pályára a Videoton a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában – illetve, hogy ki lesz az ellenfele a Fradinak, az MTK-nak és a DVSC-nek az Európa Liga selejtezőjében. Mint ismert, a magyar bajnok kiemeltként várja a BL-sorsolást, így biztos, hogy papíron gyengébb ellenféllel méri össze tudását az oda-visszavágós párharcban. A Vidi a 16. kiemelt lesz a 34 második-körös együttes között.

Ennek köszönhetően a nem kiemelt ellenfelek is inkább játszanának ellene, mint például az első helyen rangsorolt román bajnok Steaua Bucuresti ellen. A nem kiemelt csapatok között második helyre sorolt bosnyák FK Szarajevónál például a csapat vezetőedzője és egyik játékosa is szívesen jönne Székesfehérvárra.

– Már nagyon várom a felkészülést a Bajnokok Ligájára – mondta a novovrijeme.ba portálnak Dzenan Uscsuplics, az FK Szarajevó vezetőedzője. – Úgy hiszem, a Videoton lenne a legideálisabb ellenfél számunkra. Még egy kapus hiányzik a keretünkből, a többi poszton viszont megvagyunk.

A 21 éves bosnyák védő, Adnan Kovacsevics is a magyar ellenféllel játszana legszívesebben.

– Egytől-egyig erős ellenfelek várnak ránk. Egyetértek azonban a mesterrel, a Videoton lenne a legjobb közülük. Én is úgy hiszem, hogy velük járhatnánk a legjobban, de például a Maribor ellen sem szól semmi ellenérv részünkről. Csak a Celtic-et kerüljük el – tette hozzá Kovacsevics.

Sokkal diplomatikusabb választ adott a Videotonnal minden bizonnyal egy területi besorolásba kerülő szlovák bajnok Trencín ügyvezetője.

– Topcsapatok várnak ránk, akik egytől egyig megnyerték hazájuk bajnokságát. Viszont, ha százszázalékosan sikerül a felkészülés, akkor bárki ellen lehet esélyünk. Minden lehetséges ellenfél erős, nincs gyenge rivális a kiemelt csapatok között. Ha például a Celtic ellen játszanánk, biztos, hogy mindkét meccsen kiváló lenne a hangulat. A lehetséges ellenfeleink kivétel nélkül komoly minőséget képviselnek – vélekedett Róbert Rybnícek, az AS Trencín klubvezetője.

A román Sportnews internetes oldala viszont nem kertel. A bajnok Steauát már a harmadik körben emlegeti, ahol – mivel a magyar csapat továbbjutása esetén biztosan nem lesz kiemelt – akár a Videotonnal is találkozhat. A lap a szerb Partizan Beograd együttesét, a svéd Malmőt és a norvég Moldét említi, mint nehéz ellenfél, míg a lehetséges leggyengébb riválisok között az azeri Qarabag mellett éppen a Videotont jelöli meg.

A BL második selejtezőkörének kiemelt csapatai:

Steaua Bucuresti (román), Celtic (skót), APOEL Nicosia (ciprusi), BATE Boriszov (fehérorosz), Ludogorecs (bolgár), Dinamo Zagreb (horvát), NK Maribor (szlovén), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Lech Poznan (lengyel), Partizan Beograd (szerb), Malmö FF (svéd), Qarabag Agdam (azeri), HJK Helsinki (finn), Molde FK (norvég), FC Midtjylland (dán), Videoton FC, Skenderbeu Korce (albán)

A Videoton lehetséges ellenfelei:

FK Szarajevó (bosnyák), FK Ventspils (lett), Dila Gori (grúz), AS Trencín (szlovák), Zalgiris Vilnius (litván), FK Asztana (kazah), Milsami Orhei (moldáv), Rudar Pljevlja (montenegrói), Vardar Szkopje (macedón), Stjarnan FC (izlandi), CS Fola Esch (luxemburgi), Dundalk (ír), Hibernians FC (máltai), illetve az első selejtezőkör továbbjutói.

Mivel az Európa Ligához hasonlóan itt is területi elv alapján sorsolják össze a csapatokat, ezért még szűkebb lesz a lehetséges ellenfelek sora a csoportbeosztást követően.

Olvasói sztorik