Hírek

Döntő előtt a Coca-Cola Kupa

Fináléjához érkezett a harmadik Coca-Cola Cup országos középiskolás amatőr focibajnokság – szombaton nyolc fiú- és nyolc lánycsapat lép pályára a győzelemért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétvégén eldől, melyik fiú- és lánycsapat emelheti a magasba a kupát a Coca-Cola Cup harmadik évadjának döntőjét követően: május 30-án, szombaton nyolc fiú- és nyolc lánycsapat mérkőzik meg a Margitszigeti Atlétikai Centrumban a győzelemért. A győztes csapatok részt vehetnek egy felejthetetlen madridi utazáson, ahol a tízszeres BL-győztes futballklubbal együttműködve lehetőséget kapnak arra, hogy Madrid sportvárosában tartott edzéseken csiszolhassák futballtudásukat.

Az idei szezonban 436 középfokú oktatási intézményből, 836 csapattal, 8203 diák indult az országos középiskolai focibajnokságon, akik több mint háromezer mérkőzést játszottak le.

A Coca-Cola Cipdöntője mellett az I. Coca-Cola Egyetemi Teqball Kupa döntőjén is szurkolhatnak az érdeklődők a Margitszigeten szombaton. A Teqball egy futballalapú új sporteszköz, és egy új sportág is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére.

A szervezők az izgalmas mérkőzések mellett számos érdekes programmal várják a szurkolókat és a hozzátartozókat. Egyebek mellett Majka és Curtis koncertjével, Coca-Cola Testébresztő kalandparkkal, Adidas speedgunnal, ráadásul az érdeklődők kipróbálhatják a Teqballt is.

Az MLSZ Bozsik-programja mellett párhuzamosan futó nagyszabású országos rendezvény, a Coca-Cola Cup azoknak a középiskolás fiataloknak, lányoknak és fiúknak biztosít mozgási lehetőséget, akik nem feltétlenül hivatásos labdarúgóként képzelik el a jövőjüket, de szeretnének egy futballt szerető közösséghez tartozni. Akik vágynak a rendszeres megmérettetésre.

A Coca-Cola által támogatott eseményhez az MLSZ a legrangosabb szervezői és szakmai gárdáját biztosítja annak érdekében, hogy a program sikeresen működjön a következő években. Fontos az MLSZ számára, hogy aki nem lesz hivatásos labdarúgó, az is kapcsolódjon a szövetség rendszeréhez, és időről-időre labdába rúgjon.

A Coca-Cola Cup lebonyolításánál fontos szempont az is, hogy jól illeszthető legyen az oktatási intézmények pedagógiai programjához, egyúttal az MLSZ sportágfejlesztési stratégiájával is összhangban legyen. A cél az, hogy a Coca-Cola Magyarország és az MLSZ támogatásával elősegítsék azt, hogy a középiskolások rendszeresen mozogjanak, egészségük, fizikai fejlődésük szempontjából hasznosan és jó hangulatban töltsék együtt a szabadidejüket.

Olvasói sztorik