BL és bajnoki: hazai esélyek!

Ma a Derby-Juve párossal kaszálnánk...

Derby County-Blackpoool (0-1) 1!

A rájátszásra hajtó házigazda nem hibázik a kieső ellen: magabiztos hazaival kalkulálunk!
Már csak négy forduló van hátra a Championship küzdelemsorozatából, és mai hőseink közül tulajdonképpen már csak a hazaiak számára van tétje a találkozónak. A fehér-feketék az 5., play offot érő pozícióban állomásoztak 72 egységgel. A tabella felsőháza nagyon tömör: négy alakulat ugyan elhúzott némiképp a mezőnytől, viszont mögöttük a Derby (72)-Ipswich (72)-Brentford (71)-Wolverhampton (71) kvartett két rájátszást érő helyre hajt. Lesznek még gyilkos küzdelmek a play offért, az biztos.
Most tehet egy nagy lépést a nyugalma érdekében Steve McClaren alakulata. És a Pride Park Stadium-ban azért erősek is Benték: 11-7-3-as mérlegükhöz 44-21-es gólkülönbség társul. A csapat a csapat kilábalóban van a hullámvölgyből: február végétől március végéig nem tudott nyerni, ám a legutóbbi három játéknapon már nem kaptak ki Martinék. A hétvégén a Brentford ellen játszottak rangadót Ince-ék, és 1-1-gyel zártak. Hughes, egy fontos középpályás letöltötte eltiltását, így ma ott lehet a pályán.
A Blackpool elbúcsúzott a második vonaltól. Tavaly még túlélte a Championshipet a narancssárga együttes, a nyáron viszont tovább gyengült a társaság, így különösebb meglepetést nem is okozott a kiesésük. Tulajdonképpen a pontvadászat megkezdésekor beálltak a fiúk a vonal alá, és innen el sem mozdultak. Összesen 25 egységig jutottak, vendégségben egyedüliként nyeretlenek (0-7-14; 16-49).
A védelem botrányosan gyenge, már 83-szor kapitulált, és a támadóegység sem brillírozik (34) – a blackpooli a legrosszabb csatársor és hátsó alakzat. Jó hír, hogy egy csatár a múlt héten visszatért sérüléséből, egy stabil védő viszont még sérült. A forma tragikus: január vége óta eltelt 14 forduló, és ebben a periódusban nem győztek Lee Clark fiai.
Októberben a Bloomfield Roadon nyert a Derby 1-0-ra, az előző két Pride Park-ban megrendezett ütközetben pedig valóságos kivégzést tartottak a fehér-feketék: 5-1 és 4-1 lett a végeredmény. Ma is sima hazai győzelmet várunk, a végén lesz közte kettő. Tippünk tehát hendis H!

Juventus-Monaco 1!

Az olasz elitalakulat előnyt szerezhet a visszavágóra!
A Juve jó eséllyel megint megnyeri a Serie A-t, ám a zebrák ezúttal a BL-ben nem véreztek el. A csoportból az Atletico mögött továbbléptek, majd következett a Dortmund, és a német gárdát kettős győzelemmel búcsúztatták a taljánok.
A bajnokságban toronymagasan vezetnek Moratáék, 12 egység az előnyük a Lazióval szemben. A Juventus Stadionban még veretlenek, a BL-ben és a bajnokságban sem találtak legyőzőre. A kupában igen, de azért méltó bosszút álltak a Fiorentinán – így jutva be a fináléba.
Chielliniék formája egészen jónak mondható, állítjuk ezt annak ellenére, hogy az erősen tartalékos torinói zebrák szombaton arcpirító vereséget szenvedtek el a sereghajtó Parmánál. Allegri kvázi B-sorral ment neki a meccsnek, és ennek meg is lett a következménye.
A hiányzókról: nos, Asamoah, Pogba, Caceres, Romulo és Marrone biztosan nem lesz, Pirlo viszont talán bevethető állapotban várja a találkozót.
A Monaco nagy meglepetést okozott azzal, hogy a nyolcaddöntőben kiejtette az esélyesebbnek tartott Arsenalt. A hercegségbeliek az Emirates-ben befűzték az oktatófilmet, és magabiztos játékkal nyertek 1-3-ra. A visszavágón így belefért egy 0-2-es vereség…
Leonardo Jardim alakulata a bajnokságban a 3. helyen áll, lőtávolba került a PSG-Lyon páros, ugyanakkor Berbatovéknak hátra is kell figyelniük, hiszen a Marseille és a St. Etinne is ott liheg a nyakukban. A déliek remek formát mutatnak, idegenben is erősek: a hétvégén a Caennél győztek 3-0-ra.
És a keretük majdnem teljes lesz! A szakvezetés Traoréval ugyan nem számolhat, és Bakayoko sem tuti, hogy tudja vállalni a játékot, de a többi sérült felépült, és eltiltott sincs a társulatban.
A Monaco bebizonyította már, hogy az európai topcsapatokra is komoly veszélyt jelent. Ugyanakkor a Juve otthon elképesztően erős, és ha nem is tudják Tevezék eldönteni a párharcot, azért előnyt szereznek a visszavágóra. Tippünk tehát: 1-es!

Címkék: