Hírek

Puskás özvegyét is meghívták a gálára

A Real Madrid játékosának, a kolumbiai James Rodrigueznek adná a Puskás-díjat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Puskás Ferenc özvegye is meghívást kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn esedékes díjkiosztó gálájára. A magyar delegációnak tagja Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke is.

Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója, aki a delegáció tagjaként maga is ott lesz Zürichben, az MTI megkeresésére elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt és az Aranycsapat legendás csapatkapitányának özvegyét Joseph Blatter, a FIFA elnöke hívta meg.

Az év legszebb góljáért járó Puskás-díj kapcsán az EFE spanyol hírügynökség terjedelmes interjút közölt Puskás özvegyével, aki többek között azt mondta, hogy a kolumbiai James Rodrigueznek adná az elismerést, már csak azért is, mert ő is a Real Madridban, ráadásul a férje által is viselt 10-es mezben játszik. Kiemelte, nagy elismerés a családnak, hogy néhai férjéről nevezték el a díjat, amiért hálás a FIFA-elnöknek, illetve beszélt arról, hogy kilenc éve nehéz és fájdalmas a magány számára, amióta Puskás Ferenc elhunyt.

Arra a kérdésre, hogy a labdarúgás jelenlegi mezőnyében látja-e valakiben férje örökösét, úgy válaszolt, jóleső, megtisztelő érzés, hogy a nagyszerű Cristiano Ronaldo lövőerejét gyakran hasonlítják „Panchóéhoz”.

A Puskás-díjat hatodik alkalommal adják át a nemzetközi szövetség hétfői, zürichi gáláján, amelyen a FIFA-Aranylabda is gazdára talál. Az elmúlt év legszebb góljáért járó elismerésért James Rodríguez mellett a holland Robin van Persie és egy női labdarúgó, az ír Stephanie Roche maradt versenyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik