Hírek

Átadták az első teqball-termet

Újpest–Fradi rangadóval avatták a létesítményt; az eszközt már Dunai Antal is kipróbálta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban jelentették be egy szakmai nap ünnepélyes keretei között a teqball sportág megszületését, és a káposztásmegyeri Aquaworld szállodában csütörtök délelőtt máris megnyílt a világ első teqball-terme. A vadonatúj sportág műszaki ötletgazdája, Huszár Viktor elmondta, hogy két három éve fejlesztik az eszközt, és azért éppen itt létesül az első terem, mert ez volt a titkos bázisuk. Máris több országból van érdeklődés a viszonteladásra, reményeik szerint világszerte és idehaza is több terem nyílik a közeljövőben, tíz-húsz év múlva pedig már az olimpián látnák a sportágat.

Az Újpest egykori olimpiai bajnoka, Dunai Antal beszámolt róla, hogy ő is többször kipróbálta már a játékot, amit nagyszerűnek tart amatőrök és profik számára egyaránt, minden korosztály számára, mert a technikai tudás fejlesztésére kimondottan alkalmas, éppen ezért úgy vélik, nagyon hamar komoly népszerűségre tesz szert.

Ezután a nemzeti színű szalag átvágásával és egy Újpest–Fradi rangadóval felavatták a termet. Az asztal egyik oldalán Kovács Zoltán és Fehér Csaba, a másikon pedig Lisztes Krisztián és Telek András állt. Végül összesítésban 2-1-re a ferencvárosiak győztek.

Olvasói sztorik