Gólok mindenütt!

Ma a Manchester City-Bayern és a BATE-Porto meccseknek jártunk utána...

Manchester City-Bayern München +2,5!

A bajorok páholyból nézhetik a többiek harcát: a City reményei csak győzelemmel maradnak életben, muszáj támadniuk – a Bayern ellen viszont veszélyes lehet ez. Gólgzdag kilencven perccel számolunk…
Az E-csoportban vezet a Bayern (12), 2. a Roma (4), 3. a CSKA (4), 4. a City (2). A helyzet egyszerű: a németek továbbléptek, a másik három brigádnak pedig még két lehetősége van a javításra.
A Manchester Citynek nagyon nem megy a BL-ben. Az idei kiírásban is meglehetősen balszerencsések Nasriék: az Allianz Arénában a ráadásban kaptak ki, Moszkvában 2-0-ról egyenlített ki hathatós játékvezetői segédlettel a CSKA – így nem is csoda, hogy csak két egység áll a halványkékek neve mellett. Pellegrino mester alakulata győzelmi kényszerben lép pályára, ugyanis ha ma nem húzzák be a három pontot Kompanyék, úgy nem a saját kezükben lesz a döntés a záró fordulóban.
Nincs kirobbanó formában a City: a hétvégén ugyan győztek Agüeróék a Swansea ellen, de nem volt meggyőző a mutatott játék. A védelem szellős, ráadásul Kolarov sérült, a védekező középpályások közül pedig Fernandinho és Toure eltiltását tölti – mindketten az oroszok ellen kaptak pirosat. Persze, igencsak bőséges a keret, ám az ő hiányuk azért érzékeny veszteség.
Rajtuk kívül Silva hagyja ki a kilencven percet, várhatóan Jovetic kerül be a kezdőbe.
A bajoroknál minden a legnagyobb rendben, vezeti a bajnokságot, száz százalékos teljesítményt nyújtottak eddig a BL-ben, remek formát mutatnak, négyesével vágják a gólokat, és a védelmük is jól zár. November elején kaptak utoljára gólt, azóta három tétmeccsen 10-0 a találati mutatójuk. Riberyék a hétvégén a Hoffenheimet intézték el fölényesen.
A bajoroknál is lesznek hiányzók: a hátsó alakzatból Alaba, Badstuber és Lahm sem lehet ott a találkozón, középről Javi Martinez sérült, elől pedig Pizzaro dőlt ki. Ettől függetlenül brutális csapattal utazik Manchesterbe Pep Guardiola együttese, kötve hisszük, hogy sikerül nulla gólon tartani a Bayernt…
A Manchester City nem teheti meg, hogy kivárásra játsszon, muszáj nekirontani a germánoknak. Robbenék ezt kihasználhatják… Az egyébként sem acélos hazai védelem tuti, hogy kapitulál majd, ám Dzekoékban is benne van a potenciál. Szerintünk simán összejöhet három találat az ütközetben – mi ezt az opciót favorizáljuk!

BATE Boriszov-Porto +2,5! 2!

A luzitánok már továbbjutottak, a fehéroroszok inkább csak az EL-ben reménykedhetnek. A vendégek az esélyesebbek, gólokkal fűszerezve!
A BATE nem kis szerencsével jutott a főtáblára, és összességében eddig derékül tartja 3. helyét a négyesben, amely ugye EL-t érhet tavasszal. Aliaksandr Yermakovich alakulata egy mérkőzést nyert (Bilbao 2-1), háromszor viszont kikapott, és nem is akárhogyan. A Portótól hatot, a donyeckiektől két mérkőzésen összesen 12 gólt kaptak a sárga-kékek!
A bajnoki címet az idén is elhódították Volodkoék – magabiztosan utasították maguk mögé a riválisokat a fiúk. A formájukra nem lehet panasz, sorra nyerték a bajnokikat, viszont ugye a BL más kávéház… A keret nem lesz teljes, ugyanis a legutóbbi mérkőzésen kiállították Khagusht, a gárda egyik meghatározó védőjét. Az amúgy is ingatag hátsó alakzatból hiányzik majd a bekk…
A Porto veretlen eddig a bajnokságban és a BL-ben is, más kérdés, hogy hazájában ezzel a teljesítménnyel egyelőre csak a 3. helyre elegendő. Az elitligában jobban állnak a kék-fehérek, 10 ponttal bebiztosították már a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba.
Julen Lopetegui, a portugálok hispán trénere jó kis kerettel dolgozhat, a szakember szabad kezet kapott a nyáron, és ennek megfelelően alakíthatta ki az állományt. Sokan féltették a Portót, hogy az eddig jobbára utánpótlás gárdáknál dolgozó Lopetegui számára nagy falat lesz a sztárklub, ám eddig rácáfolt a stratéga a kételkedőkre. A BL-ben magabiztosan menetelnek Jackson Martinezék, szórják a gólokat, és a bajnokságban sincs nagy lemaradása a társulatnak. Jó hír a drukkereknek, hogy Quaresmáéknál minden kulcsjátékos bevethető.
A Sárkány Stadionban sima 6-0 lett a portugálok javára. Ma is a Porto az esélyesebb, ugyanakkor a +2,5-ös opció igencsak csábító, ráadásul jobban is fizet a sima 2-esnél. Mi mindkét tippet szívesen ajánljuk!

Címkék: