Hírek

Hárommal verte a Paks a Pápát

Az élvonal 14. fordulójában a tolnaiak odahaza 3-0-ra győzték le a Lombardot.
OTP Bank Liga, 14. forduló
MVM-Paks – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Paks: Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Tamási Zs., Kesztyűs B. (Nagy R., 72.) – Kulcsár D. (Bor D., 87.), Bertus, Hahn (Kiss T., 59.) – Haraszti Zsolt. Edző: Csertői Aurél
Pápa: Szűcs – Tóth G., Czizmadia, Bogunovics, Jagodics B. – Csilus, Coroian, Zulevs, Király B. (Kenesei, 66.) – Benkő (Florean, 72.), Popin. Edző: Kovács László
Gólszerzők: Báló (tizenegyesből 45+1.), Haraszti (68.), Bor D. (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 14. fordulóban az élmezőnyhöz tartozó Paks a tabella hátsó felében szerénykedő, legutóbbi tíz meccséből csak egyet megnyerő Lombard Pápát fogadta.

A nyolcadik percben Szűcs Lajos volt munkában: Hahn beívelését ölelte magához. Nyolc perccel később Báló beadását Kulcsár csúsztatta mellé. Kicsivel később Bertus tesztelte a vendégek kapusát, de Szűcs magabiztosan védte a 25 méterről leadott lövést. A kontrából Zulevs került ziccerbe, de Molnár lábbal bravúrral mentett – derül ki a paksi klubhonlap tudósításából.

A 25. percben Haraszti is távolról vette célba a pápai kaput, de Szűcs vetődve kitolta a labdát. Öt perccel ezt követően megint a rutinos kapusnak volt dolga: Haraszti közeli lövését védte lábbal. A pápaiak portása munkában maradt: a 39. percben Kovács Gábor fejesét védte, majd a 44. percben Kulcsár közvetlen közeli próbálkozását is fogta. Hiába azonban a bravúrok sora, a félidő ráadásában már Szűcs is tehetetlen volt Báló Tamás büntetőjénél: az elvetődő kapus mellett középre helyezett a paksi játékos, így hazai előnnyel fordulhattak a csapatok (1-0).

A második játékrész elején sem változott a játék képe: a Paks jól helyezett lövésekkel próbálkozott, de Szűcs Lajos állta a sarat – az 53. percben például Bertus felső sarok felé lőtt labdáját öklözte ki. Az 55. percben a kapufa segítette ki: Vági távoli lövése a lécen csattant. A 65. percben jutott el ellenfele kapujáig a Lombard: Csizmadia szabadrúgását Benkő fejelte mellé. Három perccel később Haraszti Zsolt tört be a pápai büntetőterületen belülre, majd szépen lőtt a bal sarokba (2-0).

A hajrában Bor Dávid is eltalálta a kapufát, emellett Kenesei veszélyeztetett a másik oldalon. Bor aztán a ráadás utolsó percében egy kontra végén betalált, ezzel a Paks 3-0-ra verte a Pápát, így megerősítette helyét az élmezőnyben.

– Teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Paks. A pápaiaknak volt egy százszázalékos helyzetük, a hazaiaknak viszont nagyjából hat. Szűcs Lajos parádésan védett, persze ennek mi annyira nem örültünk… Három góllal győzött a csapat, ezt nem kell megmagyarázni. A Paksnak abban van az ereje, hogy ha valaki kiesik, akkor jelenleg tudjuk pótolni. Nem egyszerű, de a fiatalok rendszerint jól teljesítenek, és Kiss Tamás is extrát nyújtott. Az utolsó harminc percre remekül szállt be, három kiváló labdát adott, öröm volt nézni a játékát – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a paksiak korábbi válogatott védője, csapatkapitánya.

Olvasói sztorik