HJK és Las Palmas, a csütörtöki sélyesek

A finneknél elmaradt bajnokit pótolnak, a spanyolok kupáznak...

HJK-MyPa (0-1) 1!

Elmaradt meccset pótol a bajnok: akár gólfesztivált is láthat a Sonera Stadion népe…
A HJK-nak nem okozott gondot a bajnoki cím megvédése, jelenleg 12 egység – és egy elmaradt meccs – a fórja az üldözőkkel szemben. Savage-ék most 65-nél járnak, odahaza 10-4-1-es soruk tekintélyt parancsoló. Mika Lehkosuo fiai nemcsak hazájukban, hanem végre a nemzetközi porondon is maradandót nyújtottak: bejutottak az EL-csoportkörébe, egyebek mellett a Rapidot kiejtve a sorozattól. A csoportban eddig nem sok babár termett a gárdának, de mellettük szól, hogy szinte a teljes középpályás-sor kidőlt az elmúlt hetekben. Jelenleg négy név szerepel a maródiak listáján, és csak egyikük visszatérésére van esély. Nagy veszteség Forsell távozása: a rutinos csatár már a Bochumot erősíti. A bajnokságban egy remivel zárták a válogatott szünet előtti leállást: az életéért harcoló Honka 0-0-lal megúszta a fővárosi vizitet. Zaklatott napok várnak egyébként a brigádra: két héten belül öt tétmeccs, a mai után a Vaasához és a Torinóhoz látogatnak, aztán jön a RoPs, majd november elsején a kupadöntő az Inter ellen. Rázós kis széria, az már egyszer biztos!
A MyPa lényegesen nyugodtabb napokat él, a 8. 38 egységgel, lényeges elmozdulás már nem is várható tőle. A piros-fehérek idegenben döbbenetesen rosszul tolták: 2-2-10-es soruk a második leggyengébb a mezőnyben, 6-26-os találati mutatójuk pedig önmagáért beszél. Ha ehhez hozzávesszük, hogy áprilisban, az első két kirándulásukon nyertek, akkor még borúsabb a kép… A 14 túra közül kilencszer impotensek maradtak Antti Muurinen fiai… A forma ugyanakkor még biztatónak is nevezhető, hiszen három bajnoki óta veretlenek. Sérültekből itt is van szép számmal, a kezdő kapus, egy belső védő, egy középpályás és egy hétgólos csatár sem bevethető. Azért ez így soknak tűnik…
A HJK egyik kedvenc ellenfele mostanság a MyPa: a Sonerában 2006 óta nem nyertek a vendégek. No, ma sem lesz sok örömben részük, a HJK minden bizonnyal behúzza a három pontot, adott esetben még hendisen is… Tippünk: (0-1) 1!

Las Palmas-Numancia 1!

Várhatóan tartalékos összeállításban lép pályára mindkét együttes a Király Kupa harmadik fordulójában. A Las Palmas de Gran Canariában komoly célokat fogalmaztak meg: fel kell jutni az élvonalba! A padra a sok csatát megélt Paco Herrerát ültették le, Valeron a rutint hozta a csapatba, de iráni válogatott és argentin tehetség is érkezett a kanárikhoz. A Segunda Divisionban eddig az élmezőnyben tanyáznak (4-3-1), otthon pedig félelmetesek (3-1-0 – csak a gijoniak tudtak pontot menteni). A forma nem az igaz, három meccse nem tudnak nyerni Araujoék, igaz, ebben a periódusban rangadókat vívtak, mint például legutóbb a Betis otthonában. A Király Kupa előző körében a Mallorca vendégeként nyertek a sárgák, tartalékos összeállításban. És most sem várható a legjobb 11 pályára küldése, egyebek mellett sérülések nehezítik Herrera mester dolgát, no és a bajnokság élvez prioritást a klubnál. Érdekesség, hogy a hétvégén bajnokin is e párosítás következik, épp ebben a felállásban…
A Numancia évek óta a második vonalban küzd, de csak nem tud kilépni saját árnyékából. És az idén is kicsi erre az esély, ráadásul a nyáron gyengült is a keret. A piros-kékek 8 meccs után 7 ponttal a kiesőzónában állomásoznak, Soriában el vannak átkozva, idegenben viszont legalább már nyertek kétszer (2-0-2). Sérülések és eltiltások is nehezítették Juan Antonio Albacete Anquela munkáját – a kupában viszont sikerült idegenben a továbbjutás a Leganes ellenében. A keret ezúttal sem lesz teljes lapinformációk szerint, több alapember csak a padon kezd.
Egyik gárdánál sem élvez prioritást a kupa, mindketten a bajnokságra fókuszálnak, más-más célokra koncentrálva. A minőség és a hazai pálya előnye a Las Palmas mellett szól, ennek megfelelően a kanárik sikerét várjuk ma este. Tippünk tehát: 1-es!

Címkék: