NB III: mi lesz veled, osztályozó?

Feljut? Vállalja? Visszalép? Semmi sem biztos még, csak az, hogy honlapunk feltérképezte a klubok szándékait!

Megbeszélés Telkiben

A kedd délutáni hírek szerint szerdán délután lesz Telkiben megbeszélés és sorsolás a feljutást vállaló csapatok képviselői között. Aki nem jelenik meg ezen a megbeszélésen, azt automatikusan kizárják az osztályozóból. Van olyan csapat, amelyik úgy tudja, lesznek automatikus feljutók, a többi párharcot pedig ma sorsolják ki.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget értek a megyei I. osztályú bajnokságok mind a 19 megyében és Budapesten is. Mint ismert, az NB III átalakítása miatt az aranyérem idén sem jelent automatikus feljutást, ezért a versenykiírás szerint területi alapon osztályozót kell játszani. A párharcok győztesei feljutnak az NB III-ba, ahol – jó estben – a területileg megfelelő csoportba sorolják be őket. Helyükre összesen tíz csapat esik ki a harmadosztályból, míg az osztályozók vesztesei maradnak a negyedik vonalban.

A hétvégén azonban már játszani kellene, mégsem tudni semmi konkrétumot az osztályozókról – információink szerint szerdán hozza nyilvánosságra álláspontját az MLSZ. Addig maradnak a pletykák, közel sem biztos ugyanis, hogy valóban így alakulnak az osztályozók. Több verzió is kering: az egyik szerint megkérdezték a húsz bajnokot, hogy akarnak-e az NB III-ban szerepelni. Erre a kérdésre 14-en igennel feleltek, ők fognak egymással összecsapni. Lesz hét győztes, a maradék három helyre pedig besorolnak még három vesztes csapatot a bajnokságban elért pontok rangsora alapján. Van egy olyan verzió is, miszerint éppen tíz csapatnak van ilyen szándéka, és ezért nem is kell majd osztályozó.

A Rangadó.hu utánajárt, melyik megyei bajnok vállalná a harmadosztályú szereplést. Van, ahol még kérdéses, hogyan döntenek a vezetők, ám a legtöbb helyen már eldőlt, mit szeretnének. Ez persze jelenleg semmit nem jelent, ám legalább kicsit tisztább a kép a bajnokságot végeztével.

Feljutnának (10)

A BLSZ első osztályát megnyerő III. Kerületi TVE szeretne feljutni, NB II-es tervei is vannak hosszabb távon az együttesnek. A Pest megyei bajnok Vác FC a korábbi szövetségi kapitány, Csank János vezetésével szintén vállalná a harmadosztályt. Ugyancsak nem kérdés, hogy a Csongrád megyei aranyérmes Tisza Volán szeretne visszajutni, hiszen tavaly hat esztendő után búcsúzott az NB III-tól. Igaz, ők jövőre már SZEOL SC néven szerepelnek. Bács-Kiskun megyében a Kiskunfélegyházi HTK nagy versenyfutásban nyert, és egy osztállyal feljebb is szeretne bizonyítani. Heves megyében sincsenek kérdőjelek, a Gyöngyös készen áll az osztályváltásra. A Baranya megyei bajnokságot jobb gólkülönbségével megnyerő Szentlőrinci SE is nyitott a harmadosztályra, ahogy a Nógrád megyében első Salgótarjáni BTC is alig várja, hogy NB III-as legyen. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászberénynél már izgulnak, várják az osztályozó sorsolását, és nyitottak a feljutásra, ahogyan a Zala megyei Hévíznél és a Vas megyei Sárvárnál is.

Még kérdéses (3)

Békés megyében veretlenül lett első a Szabadkígyós, ám a feljutás nagy kérdés, hiszen mindössze 2500 fős településről van szó. Veszprém megyében az Úrkút SK nyert, Fejér megyében pedig az Iváncsa, ám az ő sorsuk is kérdéses még: korábban már előfordult, hogy lemondtak az osztályváltásról.

Maradnak a megye egyben (7)

Komárom-Esztergomból egyik csapat sem vállalja a feljutást. A pályán a Kecskéd KSK nyert, ám szabálytalanságok miatt levontak tőle 16 pontot, így a hatodik helyen zárt. Az aranyat ennek köszönhetően a Bányász SE szerezte meg, ám osztályváltásban ott sem gondolkoznak – sőt az sem kizárt, hogy megszűnnek. A Győr-Moson-Sopron megyei Győrszemere jövőre is megelégszik a megye egyes szerepléssel, csakúgy, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első Nagykálló. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállya nem kért harmadosztályú licenszet, így marad megyeegyes, ahogyan a Hajdú-Bihar megyei Hajdúsámson, a Somogy megyei Nagybajom és a Tolna megyei Bátaszék is.