Hírek

Nem tudták, hogy vádlott

A Békés megyei harmadosztályú Nagybánhegyes vezetői szerint nem ők a felelősek, amiért Budás Gergő a tiltás ellenére a mai napig futballozhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu írta meg először, hogy az MLSZ versenyszabályzatának tiltása ellenére a bundaügy egyik vádlottja, Budás Gergő a mai napig futballozik, a Békés megyei III. osztály A-csoportjában szereplő Nagybánhegyesi Rákóczi SE csapatában. Legutóbb április 26-án, vagyis múlt szombaton lépett pályára. Hogyan lehetséges ez? Erre mi is nagyon kíváncsiak voltunk, megkérdeztük az MLSZ-től és a Békés megyei igazgatóságtól, de választ egyelőre nem kaptunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a jövő hét elejére ígért felvilágosítást.

A szerdán megjelent cikkünk után néhány nappal, szombaton a Blikk és a Nemzeti Sport Online is foglalkozott a témával.

– Öntől hallom először a hírt Gergőről. Ha ez igaz, akkor a hétvégén már nem szerepelhet nálunk. Békéscsabáról jött hozzánk, nem tudtunk a bírósági ügyéről – mondta a napilapnak Fudala György, a klub elnökhelyettese.

– Nem vagyunk vétkesek – mondta az NSO-nak Demkó Gergely, a nagybánhegyesi klub elnöke. – Honnan kellett volna tudnunk, hogy Gergelyt megvádolta az ügyészség? Sajnos nem olvastam az ezzel kapcsolatos híreket, ő meg nem közölte velem. Örültünk, hogy hozzánk igazolt, hiszen képzett futballista, hét meccsen hét gólt rúgott. A majálison értesültem a fejleményekről, és elhatároztuk, hogy a szombati bajnokin már nem szerepeltetjük. Csak remélhetem, hogy ellenfeleink nem óvják meg a tavaszi meccseinket, ugyanis nem mi hibáztunk, hanem a szövetség, mert kiadta a vádlottak között szereplő labdarúgó játékengedélyét.

Olvasói sztorik