Hírek

U16: döntetlen a dánokkal

A magyar válogatott felkészülési mérkőzésen végzett 2-2-re északi ellenfelével.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U16-os felkészülési mérkőzés
Magyarország – Dánia 2-2 (1-1)
Magyarország: Demjén – Kretz, Tóth D., Tóth B., Gergényi – Vogyicska (Bíró Á., 69.), Tajti (Szőke, 61.), Szabó B. – Dragóner (Herjeczki, 62.), Bíró B. (Czeglédy, 76.), Kovács D. (Tömösvári, 61.). Szövetségi edző: Belvon Attila
Gólszerzők: Bíró B. (7.), Dragóner (50.), illetve Laursen (26.), Röjkjaer (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az őszi Eb-selejtezőkre készülő U16-os válogatottunk csütörtökön délután a dánok ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

A finnek ellen lejátszott márciusi edzőmeccsek után ismét hazai környezetben és ismét északi ellenféllel mérkőzött meg az 1998-as játékosokból álló U16-os válogatott. Enyhe mezőnyfölényben kezdtük a mérkőzést, és hamar megszereztük a vezetést is: a 10. percben egy labdavesztés után a dánok előtt adódott kecsegtető helyzet, Vogyicska Bálint azonban bemutatott egy nagy mentést a 16-os vonalánál, majd labdát szerzett, megindult a dán kapu felé, kitette a labdát Kovács Dávidnak, aki Bíróhoz játszott, ő pedig egy csel után 7 méterről a hálóba lőtt, a dán kapus csak beleérni tudott a labdába (1-0).

A gól után szinte azonnal növelhettük volna az előnyt, de nagy helyzetben hibáztunk, a 26. percben pedig a dánok legveszélyesebb játékosa, Nikolai Laursen kiegyenlített: egy védelmi kihagyás után labdát kapott a tizenhatosunk előterében, egy igazítás után 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (1-1). A szünetig hátralévő időben kiegyenlített volt a játék, itt is, ott is több ígéretes akcióval és egy-egy nagy helyzettel.

A második félidő dán góllal kezdődött, a 14-es Niklas Röjkjaer cselezte be magát a kapunk elé, első próbálkozását még sikerült blokkolni, de visszapattant elé a labda, másodszorra már pontosan célzott, 9 méterről a bal alsó sarokba passzolt (1-2). A 48. percben Dragóner Filip szerzett labdát a dán 16-os előterében, elhúzta azt a kifutó kapus mellett is, de kissé kisodródott és az üres kapu mellé gurított. Az 50. percben egyenlített a magyar válogatott, a dánok kapusa megfogott egy hazaadást, a megítélt közvetett szabadrúgást gyorsan elvégezte a csapat, Dragóner Filip az üres kapuba gurított (2-2).

Az 54. percben Adnan Curovic kíméletlenül felvágta Kovács Dávidot, a játékvezető második sárgával kiállította a dán védőt. Emberelőnyben jelentős mezőnyfölényt sikerült kiharcolnia válogatottunknak, többször is közel jártunk a gólszerzéshez, de a befejezések pontatlanok voltak, így maradt a 2-2 a lefújásig – írja az MLSZ honlapja.

– Nagyon jó dán csapat ellen játszottunk, de kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, több volt a meccsben, gólra kellett volna váltanunk az emberelőnyünket – mondta a mérkőzés után Belvon Attila. – Egy kicsit talán sokat cipeltük a labdát, kevés volt a mélységi passz, majd mikor ritmust tudtunk váltani, akkor elhibáztuk a lehetőségeket. Az pozitívum, hogy négy-öt nagy helyzetet is kialakítottunk egy ilyen jó erőkből álló ellenféllel szemben, de a befejezéseknél pontosabb játékra van szükség. El kell hinniük a játékosoknak, hogy bátor játékkal minden ellenféllel szemben győzelmi esélyük van, és akkor az ilyen meccseket jobb eredménnyel zárhatjuk.

A két csapat szombaton 12 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.