Hírek

Manchesterben tesztelték a fiatal magyar csatárt

A 15 éves Puskás Martin most is jó kezekben van: Ruud van Nistelrooy az egyik edzője Hollandiában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Manchester Unitednál járt próbajátékon a PSV Eindhoven ifjúsági csapatánál nevelkedő Puskás Martin. Most is jó kezekben van, az egyik edzője Ruud van Nistelrooy.

– A legjobban az angol foci tetszik az őszinte, harcos mentalitás miatt. Most már valóban komoly kluboktól vannak megkereséseim, de tudom, hogy magyarként nincs szerencse vagy hátszél, csak a kőkemény munka a járható út – mondta az origo.hu érdeklődésére Puskás Martin.

A ballábas veszprémi csatárt Eindhovenben többek között Ruud van Nistelrooy is edzi. Szombathelyről került a PSV-hez, beletelt egy kis időbe, míg felvette a ritmust, de most már rendszeresen az U16-os vagy az U17-es csapattal készül.

– Itt eleinte nagyon nehéz volt, mert Magyarországon nekem minden túl könnyen ment. Félvállról vettem a dolgokat, tudva, hogy a hétvégén úgyis lövöm majd a gólokat. Aztán a PSV-nél a kispadra kerültem a hozzáállásom miatt. Kemény lecke volt, mire megértettem, hogyan működik ez valójában.

Puskás már egészen fiatalon az idősebbek között szerepelt, tíz és fél évesen egyedi engedéllyel játszhatott az U13-as másodosztályú bajnokságban. Húsz meccsen 26 gólt szerzett, és hamarosan a szombathelyi Illés Akadémiához került. Egy szezon után a PSV próbajátékán is megfelelt. A holland klubnál van egy másik magyar ígéret is, a szintén 15 éves Kun Bertalan.

– Rögtön feltűnt a határozottsága, minden megmozdulásán látszott, hogy igazi vezéregyéniség – mondta Puskás Martinról az MLSZ korábbi utánpótlás-igazgatója, Both József. – Kiváló az összjátékban, rendkívül képzett, egészségesen agresszív. Őt választottuk a korosztálya csapatkapitányának, bevallom, azért is, hogy éreztessük vele, milyen fontos nekünk, és ne tudják magukhoz édesgetni a hollandok.

A jelek szerint ez sikerült, Puskás Martin legalábbis természetesnek veszi, hogy noha Hollandiában él, a magyar korosztályos válogatottat erősíti. Még akkor is, ha az olyan meccsek után, mint a felnőtt válogatott legutóbbi világbajnoki selejtezője, előfordul az öltözőben „egy-két lekicsinylő pillantás, némi cikizés”.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kap-e szerződésajánlatot vagy újabb bizonyítási lehetőséget Manchesterben a magyar fiatal, mert a klub semmilyen formában nem ad információkat a próbajátékra hívott fiatalokról.

Olvasói sztorik