Hírek

Megverték, mert megszüntette a focicsapatot

Vádat emeltek a Karancsság polgármesterét nyolc-tíz alkalommal ököllel fejen ütő férfi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2013 őszén a helyi futballcsapat megszűnése miatt megverte Karancsság község polgármesterét – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze pénteken az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott, a 47 éves R. János tavaly szeptember 16-án a délelőtti órákban ittasan kereste fel a polgármestert, akitől kiabálva kérdezte, hogy miért nem volt rendezvény augusztus 20-án a faluban, majd azt kérte számon, hogy miért nem kapott pénzt a polgármesteri hivataltól a helyi labdarúgócsapat.

Anyagi gondok miatt ekkora már megszűnt a község sportklubja, melynek az önkormányzat 2010-ben több millió forint értékben vásárolt sportfelszerelést.

Mivel a vádlottnak nem tetszett a kérdésekre kapott válasz, ezért a falu első emberét nyolc-tíz alkalommal ököllel fejen ütötte. A polgármester nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat és agyrázkódást szenvedett, és csupán a véletlenen múlott, hogy súlyosabb sérülés nem alakult ki nála – mondta Bóna Gyula.

Hozzátette: amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottat, úgy vele szemben egy évtől hét és fél évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki.

Olvasói sztorik