Hírek

Focival emlékeztek Zavadszky Gáborra

Az MTK öregfiúk-csapata nyerte a hagyományos tornát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK-nál focival emlékeztek Zavadszky Gáborra. A játékosra, aki itthon a Ferencvárosban és a Dunaferrben is játszott, külföldön pedig a ciprusi Apollon Limasszol együttesét erősítette. Tragikus hirtelenséggel, 2006 januárjában hunyt el.

Korábban Cipruson, négy csapat részvételével, nagy pályán rendezték a Zavadszky-emléktornát. Volt, hogy a Papp László Sportarénában, és olyan is volt, hogy a szintén fiatalon elhunyt Bánka Kristóf-emléktornával közösen a Körcsarnokban. Utóbbi egyébként az elmúlt évek egyik legjobban sikerült rendezvénye volt, ahol telt ház előtt léptek pályára a két futballista volt csapatai – írja a mifocink.com.

Mára ki tudja miért, de összement az emléktorna. Ma már nyoma sincs a profiknak, az egykori játszótársaknak, pedig legyen akármilyen a magyar futball helyzete, az emberek ünnep után bizony kíváncsiak lennének egy jó teremtornára.

Az MTK és az MTK Baráti Kör szerencsére nem felejtkezik el az egykori játékosról, és minden évben egy kispályás tornán emlékezik Zavadszky Gáborra.

Így volt ez pénteken is: a Kolozsvári Tamás utcai műfüves sportpályán tíz csapat mérkőzött meg egymással. Öröm volt nézni, ahogy az egyik pályán épp az MTK-öregfiúk, míg a másikon például a Profik névre hallgató gárda játszott, melyben valóban volt egy kis profizmus, hiszen pályára lépett Hegedüs Lajos (a kapus most a mezőnyben játszott), vagy éppen Kálnoki Kis Dávid.

Kilátogatott a rendezvényre az MTK elnöke, Deutsch Tamás is, valamint a rákbetegségből gyógyuló, jelenleg csapat nélkül lévő válogatott kapus, Fülöp Márton is.

Az emléktorna döntőjét végül az MTK öregfiúk – a sokszoros futsal válogatott Haffner Györggyel a kapuban, és a még mindig pengés megoldásokra képes Hámori Ferenccel a csatársorban – és a számos futsal válogatott játékost felvonultató Oxigén csapata játszotta, és 3-3-as döntetlent követően, rávezetésekben az öregfiúk nyerték meg a tornát.

És bár minden tornán minden csapatnak fontos az eredmény, ahogy a játékvezető elmondta, ezen a rendezvényen évekre visszamenőleg még egyetlen hangos szó sem volt. Mert itt egy nagyszerű játékosra, egy nagyszerű emberre emlékeznek, és ez itt a lényeg.

Olvasói sztorik