Benelux kupakalandok!

Ma két gólgazdag kupameccset szemeltünk ki magunknak...

AZ Alkmaar-Heerenveen +2,5!

Két élcsapat találkozik a holland kupa nyolcaddöntőjében: szerintünk garantáltak a gólok!
Már a nyolc közé jutás a tét a holland kupában. Az AZ annyiban mindenképpen szerencsésnek mondhatja magát, hogy ismételten hazai környezetben léphetnek pályára, és ugye a továbbjutás egy találkozón dől el.
Dick Advocaat együttese rossz formában várja a mai összecsapást. A piros-fehérek november eleje óta képtelen bajnokit nyerni – így le is csúsztak rendesen a tabellán, már csak a 7. pozíciót foglalják el. Azt viszont mindenképpen meg kell említeni, hogy az alkmaariak az EL-ben is szépen helyt álltak, bejutottak a legjobb 32 közé, ahol majd a Slovan Liberec vár Elmékre.
A kupában eddig két kört éltek túl Gudmundssonék: előbb a Sparta Rotterdamot csak hosszabbításban múlták felül, majd az Achillesen valósággal átgázoltak Henriksenék. Az igazi erőpróba viszont most vár Dick Advocaat alakulatára.
Az AZ komolyan veszi a kupameccset, ennek megfelelően erős kerettel várja riválisát a nyolcaddöntőben.
Ahol Marco Van Basten brigádja lesz az ellenfél: a Heerenveen a bajnokságban két hellyel és két ponttal előzi meg aktuális riválisát. A gárda a pontvadászatban otthon erősebb, idegenben sokat ikszel (2-4-2), legutóbb viszont nyerni tudott a Zwollénél (1-2). A kék-fehérek elsőszámú gólfelelőse, Finnbogarson ismét eredményes volt, ráadásul duplázott, így továbbra is biztosan vezeti a góllövőlistát.
A Heerenveenre átragadt a csapat edzőjének filozófiája: inkább az előrejátékben erősen Oktibáék, 17 mérkőzésen 37-31-es gólarányt hozott össze a gárda. A kupában a Twentét és a Venlot is hazai környezetben búcsúztatták Kruiswijkék, és még gólt sem kaptak a sorozatban.
A klub hivatalos honlapján arról lehet olvasni, hogy a kupameccsre teljes kerettel utaznak Van den Bergék. Aztán az alkmaari kaland nem ér ezzel véget: a 2013-as esztendő utolsó bajnokiját ugyancsak az AZ ellen vívja a Heerenveen, szintén az AFAS Stadionban.

Zulte Waregem-Cercle Brugge +2,5!

Rendesen megszórhatják egymást a felek a belga kupa negyeddöntőjében!
Az Európa Ligától frissen búcsúzott hazai alakulat most már csak kétfrontos harcra kell, hogy készüljön. A bordók az utolsó játéknapig versenyben voltak a továbbjutásért, ám végül csak a 3. helyen zártak. A bajnokságban eddig nem tolják rosszul Francky Dury mester fiai: a 4. pozícióból várják a folytatást, odahaza, a Regenboogstadionban parádéznak! 9-1-0-ás soruk félelmetes, csak a Charleroi tudott remizni náluk, rajta kívül valamennyi ellenfele kapitulált. Idegenben hajlamos a döntetlenre (2-6-1), mindenesetre az alapszakasz végén még bőven odaérhet a dobogóra, ugyanis a listavezető Standard Liege mögött mindössze 4 egység a lemaradása.
39-24-es gólarányt hoztak össze Caceresék 19 mérkőzésen, tehát a gárda támadóalakzata nagyon is rendben van. A kupában eddig kétszer meccseltek ebben a kiírásban, és mind a Hamme (1-2), mind pedig a Charleroi (0-3) ellenében jött a +2.5-ös opció. A csapat komolyan veszi a kupasorozatot, erős kerettel vág neki a Zulte a negyeddöntőnek.
Az ellenfél a Cercle Brugge lesz. A zöldek a középmezőnyben tanyáznak – tavaly csak rájátszásban sikerült meghosszabbítaniuk élvonalbeli tagságukat. Lorenzo Staelens alakulata pontjai zömét otthon gyűjtögeti, a góllövéssel viszont gyakran hadilábon állnak: mindössze 20 találatot jegyeznek a fiúk, ez azért viszonylag szerény támadójátékra vall…
Cornelisék formája szeszélyes, három vesztes találkozót követően végre nyertek a hétvégén, igaz, a sereghajtó ellen nem is illettt volna botlaniuk. A kupában eddig egyszer idegenben arattak sikert (Wolvertem 0-3), majd hazai környezetben a listavezető Standardot ejtették ki (1-0).
A zöldek is készülnek becsülettel a mai negyeddöntőre. A Mons elleni siker után Tim Smolders, a csapat támadója épp azt fejtegette a klub honlapján, hogy a Zulte erős együttes, amely nem véletlenül számít topcsapatnak Belgiumban. Ennek ellenére a csatár szerint koncentrált játékkal meglephetik a házigazdát. Friss sérülésről nincsen információ, így a Brugge-i alakulat jó csapattal állhat ki ma este.
A hazaiak kétségkívül az esélyesebbek, és szerintünk nyerhet is a Zulte. Viszont miután megtekintettük a két gárda közös múltját, inkább a gólokra voksoltunk. Ebben a felállásban rendre összehoztak három találatot a felek, és az az érzésünk, hogy ma sem a védekezésről szól majd a kupameccs. Nálunk +2.5-tel adható ez a történet!

Címkék: