Hírek

Király Gábor hosszabbított

A válogatott kapus új szerződése 2015 nyarán jár le a német az 1860 Münchennél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Király Gábor remek teljesítményt nyújt a német másodosztályban. A 37 éves magyar válogatott játékost választották a tavalyi szezon legjobb kapusának a Bundesliga 2-ben, és az idei szezonban is magabiztosan teljesít. Ezt ismerte el az 1860 München vezetése: a klub egy hónapja jelezte már, hogy szeretne szerződést hosszabbítani. A kontraktust csütörtökön alá is írták, és a 2014 nyarán lejáró megállapodást egy plusz egy évre meghosszabbították. A hírt pénteken jelentették be.

– Számomra nagy megtiszteltetés, hogy harminchét évesen az 1860 München szolgálatában maradhatok további két évre, és elégedett a klub velem. Arra ösztönöz, hogy a folytatásban is keményen dolgozzak, hiszen nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Addig, amíg elkerülnek a komolyabb sérülések és továbbra is motivált maradok, nem okozhat gondot az előttem álló feladat – nyilatkozta Király Gábor a kiralysport.hu oldalon.

Florian Hinterberger, az 1860 München sportigazgatója kulcsfontosságú játékosnak nevezte Király Gábort.

– Az elmúlt évek bizonyították, hogy Király Gábor pontosan tudja, mi kell a csapatnak, a pályán és a pályán kívül is példamutatóan viselkedik, nem hiába ő lett az elmúlt szezon legjobb kapusa a ligában. Szenvedélyesen szereti a labdarúgást, igazi oroszlán – tette hozzá a sportigazgató.

A hétfőn megszerzett A-licences edzői papírt persze így is hasznosítani tudja Király Gábor, hisz a közel egy éve általa alapított Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola életét profi pályafutása mellett is egyengeti. Ebben segítségére van egy szakmai stáb, az egykori mester, Hegedüs Péter vezetésével. A kapusiskola egyébként tavasszal indít újabb tábort, és a tervek szerint nemzetközivé bővül az oktatás.

Olvasói sztorik