Hírek

Szombatot temetik Zsengellér Gyulát

Cegléden kerül sor az egykori legendás labdarúgó újratemetésére, aki Cipruson hunyt el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton, Cegléden kerül sor Zsengellér Gyula újratemetésére. Az Újpest és a magyar válogatott egykori legendás labdarúgójának földi maradványait októberben hozták haza Ciprusról.

A program 11 órakor kezdődik a játékos szülővárosában, a Református Nagytemplomban, ahol beszédet mond többek között Zsengellér Zsolt, az elhunyt fia, és Földi László, a város polgármestere is. 12.30-tól a Református Öregtemetőben kerül sor a búcsúztatásra, az újratemetésre, és a síremlék felavatására, majd 14.15-től a helyi Sportmúzeumban termet neveznek el a futballistáról.

A programsorozat időrendjének ismeretében különösen furcsa, hogy szombaton 13 órakor kezdődik a Cegléd–Kisvárda NB II-es mérkőzés…

Zsengellér Gyula 1915. december 27-én született Cegléden, és itt ismerkedett meg a sportág alapjaival. 1935 és 1947 között a Salgótarján, majd az Újpest színeiben 325 magyar bajnoki mérkőzésen 387 gólt szerzett. A válogatottban 39 alkalommal lépett pályára és 32-szer volt eredményes. Tagja volt az 1938-as franciaországi világbajnokságon ezüstérmet nyert magyar együttesnek. Négyszeres bajnok és ötszörös gólkirály volt itthon, később az olasz AS Roma csapatában folytatta pályafutását. Visszavonulása után edzőként dolgozott Olaszországban, majd Cipruson, ahol szövetségi kapitány is volt, és a szigetországban telepedett le.

Nyolcvanhárom éves korában, 1999 márciusában hunyt el, s az volt a kívánsága, hogy a végső nyughelye szülővárosában, Cegléden legyen.

Olvasói sztorik