Hírek

Hazahozták Zsengellér hamvait

Az Újpest és a válogatott egykori legendás játékosának újratemetésére Cegléden kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Családja a közelmúltban hazahozatta Zsengellér Gyula földi maradványait Ciprusról. Az Újpest és a magyar válogatott egykori legendás labdarúgójának újratemetésére november közepén, Cegléden kerül sor.

Az 1999 márciusában, 83 éves korában elhunyt legendás futballista fia, Zsengellér Zsolt az ujpest.hu honlapon elmondta, hogy édesapja földi maradványait október 20-án, vasárnap hozták haza Nicosiából. A család úgy tervezi, hogy november 16-án, szülővárosában, Cegléden ravatalozzák fel, és református istentisztelet keretében búcsúznak tőle.

Zsengellér Gyula 1935 és 1947 között a Salgótarján, majd az Újpest színeiben 325 magyar bajnoki mérkőzésen 387 gólt szerzett. A válogatottban 39 alkalommal lépett pályára, és 32-szer volt eredményes. Tagja volt az 1938-as világbajnokságon ezüstérmet nyert magyar együttesnek. Négyszeres bajnok és ötszörös gólkirály volt idehaza.

Később az olasz AS Roma csapatában folytatta pályafutását. Visszavonulása után edzőként dolgozott Olaszországban, majd Cipruson, és a szigetországban telepedett le.

Olvasói sztorik