Hírek

TOP10: sztárok a lelátón

Összegyűjtöttük a 2014-es brazíliai torna tíz legismertebb hiányzóját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért a 2014-es világbajnokság selejtezősorozata, véglegessé vált a brazíliai torna 32 csapatos mezőnyének összetétele.

A résztvevők mellett természetesen lesznek hiányzói is a vébének. A Rangadó.hu legújabb összeállításában azokat a klasszis játékosokat vesszük sorra, akik csak a lelátóról vagy a tévé előtt kísérhetik figyelemmel a jövő évi torna eseményeit.

1. Zlatan Ibrahimovic

Pótselejtezőn bukta el a továbbjutást a svéd válogatott. A portugálok elleni párharc egyértelműen Cristiano Ronaldo és a svédek sztárja, Zlatan Ibrahimovic csatájáról szólt. A két klasszis kitett magáért, a nevükhöz fűződik a két meccs mind a hat találata: Ronaldo négy, Ibrahimovic két gólt szerzett, így a portugálok váltották meg a repülőjegyet Brazíliába.

2. Gareth Bale

Az idei szezon legnagyobb érdeklődéssel követett átigazolása egyértelműen Gareth Bale szerződtetése volt. A Real Madrid villámgyors szélsője azonban nem lesz ott a világbajnokságon, hiszen hazája, Wales nem tudott meglepetést okozni az A-csoportban, és csak az ötödik helyen zárt.

3. Robert Lewandowski

Viszonylag gyenge teljesítményüknek köszönhetően a lengyelek is lecsúsztak a világbajnokságról. Így a Bundesliga legkeresettebb játékosa, Robert Lewandowski első vébészereplése még legalább négy évet várat magára.

4. Marek Hamsík

Az olasz bajnokság egyik legértékesebb játékosa sem lesz ott a világbajnokságon. Hamsík és a szlovák válogatott sorsa hamar eldőlt, hiszen Bosznia-Hercegovina, valamint Görögország is kiemelkedett a G-jelű selejtezőcsoportból. Hamsík négy évvel ezelőtt már tapasztalhatta a vébék hangulatát, hiszen Dél-Afrikában a legjobb 16 között búcsúztak a tornától.

5. Arda Turan

A törökök részben nekünk is köszönhetik, hogy nem jutottak tovább a csoportból. A magyar válogatott elleni selejtezőkön összesen öt pontot veszítettek, így az Atlético Madrid klasszisjátékosa, Arda Turan is kényszerű szabadságát tölti jövő nyáron.

6. Petr Cech

Nem lesz ott az angol Chelsea kiváló kapusa, Petr Cech sem. A cseh hálóőr utoljára a 2006-os németországi vébén húzhatott mezt, három csoportmeccs erejéig. A pótselejtezőről két ponttal maradt le a válogatottjuk; sokba került a szeptemberi, örmények elleni 2-1-es hazai vereség.

7. Samir Handanovics

Európa egyik legdrágább kapusa sem lesz ott a mezőnyben: az olasz Internationale portása mindent megtett csapatáért a selejtezők során, de a szlovénok végül lemaradtak a pótselejtezőt érő második helyről az E-csoportban Svájc és Izland mögött.

8. David Alaba

A Bayern München osztrák válogatott játékosa is hiányozni fog. Az osztrákokat a németek és a svédek előzték meg, utóbbi három ponttal bizonyult jobbnak a selejtezők végén. Alabán azonban tényleg nem múlt semmi sem: nyolc mérkőzésen jutott szóhoz, és védő létére hatszor volt eredményes.

9. Mirko Vucsinics

Sérülés miatt sok mérkőzést kellett kihagynia az idei évben. A Juventus montenegrói támadója így a nemzeti együttest sem tudta továbbjutáshoz segíteni, amely az angolok és az ukránok mögött végzett a harmadik helyen a H-csoportban.

10. Henrik Mkhitaryan

Egy percet sem hiányzott az örmény válogatottból Henrik Mkhitaryan. A 24 éves dortmundi játékmester és az örmények okoztak néhány meglepetést a B-csoportban, hiszen idegenben 4-0-ra verték Dániát, illetve 2-1-re Csehországot, a csoportgyőztes olaszokkal pedig 2-2-t játszottak. De a továbbjutás így is elmaradt, mert a körbeverések miatt csak az ötödik helyen végeztek.

Olvasói sztorik