Hírek

Két kapus házhoz megy

Érdekes mobilvállalkozás: Kövesfalvi István és Bíró Szabolcs hívásra vállal egyéni képzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha jó csapatot akarsz, először végy egy jó kapust, tartja a mondás; viszont ha jó kapust akarsz, akkor először vegyél egy jó kapusedzőt. Sőt, akár rögtön kettőt is, főleg ha házhoz mennek: két korábbi NB I-es hálóőr, Kövesfalvi István és Bíró Szabolcs hívásra vállal kapusképzést. Az érdekes mobilvállalkozás történetét ismerhetik meg a Vasas–Újpest rangadók egykori kesztyűs konkurenseivel.

Kövesfalvi István és Bíró Szabolcs házhoz megy. A visszavonult kapusok összesen négyszáz élvonalbeli meccsel a hátuk mögött egy egészen újfajta vállalkozásba kezdtek, mobil kapusképzést indítottak.

– Harminc év tapasztalatát szeretnénk átadni a fiataloknak. Ahol szükség van ránk, oda megyünk – kezdte Kövesfalvi. – Ez volt az agymenésem, leültünk két rozé mellé beszélgetni, és akkor traktáltam Bíró Szabolcsot ezzel, hogy alacsonyabb osztályban, NB III alatt nem foglalkoznak a kapusokkal. Úgy gondolom, hogy ezekből az osztályokból is fel lehet hajtani nagyon sok tehetséget, ha hetente két-három alkalommal foglalkoznánk velük.

– Még aktív korunkban kezdődött a barátságunk, aztán egyre jobban elmélyült ez a kapcsolat – folytatta Bíró Szabolcs. – Mindig is együtt mozogtunk a futball berkein belül. Ez az egész két-három éve vetődött fel, tulajdonképpen Kövesfalvi István fejéből pattant ki az ötlet. Most láttuk elérkezettnek az időt, hogy megpróbáljuk összehozni ezt a dolgot.

Az ötlet pedig nem csak új, hanem a kérők egyre növekvő számát elnézve, sikeres is.

– Megkerestek minket Tápiószecsőről, Ócsáról, Budafokról, Veresegyházról, valamint a REAC-tól is. Ahogy beivódik ez a vállalkozás a köztudatba, úgy gondolom, egyre több csapat fog jelentkezni. Úgy érzem, egyre több kapusedzőt kell bevonnunk ebbe a vállalkozásba, hogy bírjuk a munkát – mondta a Kavics becenévre hallgató egykori Vasas-kapus, aki legutóbb Egerben dolgozott.

A két kapusedző több évtizedes aktív pályafutása alatt nem csak elegendő rutint, hanem barátot is szerzett ahhoz, hogy a vállalkozásuk valóban működőképes legyen.

– Mindkettejükkel nagyon jó barátságban vagyok, ismerem őket régóta, és én kértem, hogy segítsenek nekem, ők pedig szívesen jöttek – mondta Mátyus János, a REAC edzője.

– Ha azok a kapusok, akikkel foglalkoztunk, jó szívvel fognak ránk gondolni, és egy-két osztályt tudnak lépni felfele, akkor leszünk igazán sikeresek, és ez lenne ennek a vállalkozásnak a lényege – mondta zárásként Kövesfalvi István.

Olvasói sztorik