Hírek

Ingázó Kavics

Négy osztályban játszik, s három csapattal is bajnok lehet Kövesfalvi István!
Újra kapustábor Abaújszántón
Az Abaújszántói Városi Sportegyesület a nyáron immár hatodik alkalommal rendezi meg a Veréb György, Kövesfalvi István kapustábort a helyi sporttelepen. Az elmúlt esztendőkben sok neves NB I-es hálóőr tette tiszteletét az eseménye, és edzett együtt a gyerekekkel. Többek között Köteles László, Drasko Vojinovics, Somodi Bence, Verpecz István, Csernyánszki Norbert, Ivan Rados és Giák Tamás. Ebben az évben is többen jelezték részvételüket.
A tábor időpontja: június 18-22. A szervezők 1990 és 2003 között született játékosok jelentkezését várják. Érdeklődni, további információt kérni a zento@hu.inter.net e-mailcímen, továbbá a +36 47 330 003, a +36 20 928 35 18 és a +36 20 991 37 37 telefonszámokon lehet. A részvételhez sportorvosi engedély szükséges.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dabas, Eger, Angyalföld, Veresegyház. Nem szükséges a földrajztudományok doktorának lenni, hogy megállapítsuk, meglehetősen sokat utazik, aki a négy pont között ingázik. De nem egy házaló ügynökről van szó, hanem egy vérbeli fizikai munkásról, a 43 éves Kövesfalvi Istvánról!

A kiváló kapus az NB III Alföld-csoportjában listavezető FC Dabas csapatában alapember, eddig 22 meccsen csak 15 gólt kapott. A Vasas élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatában is játszik, a nagypályás másodosztály Keleti-csoportjában szintén feljutásra pályázó FC Egernek pedig kapusedzője. Veresegyházon lakik, és a helyi öregfiúk-csapatban is véd, amely szintén listavezető a saját ligájában. És ha ez nem lenne elég, a diósgyőri legendával, Veréb Györggyel minden nyáron kapustábort szerveznek Abaújszántón, télen pedig az NB II-es válogatott munkáját segítette!

– A veresegyházi csapatba a futsal miatt most nem tudtam menni. Könyörögtek, de tényleg nem tudok. Talán ha a rájátszásba bejutunk, megyek megint. Most a kertben próbálom a füvet lenyírni, itthon, Veresegyházon. Kapusedzőként Egerben az edzéseket magamnak megoldom – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Kövesfalvi István.

– Mit tenne, ha egy időben lenne minden meccs? Melyik élvezne elsőbbséget?
– Télen az Eger kapus-kapusedzőnek akart szerződtetni, de mivel Vancsa Miklós ügyvezető nagyon jóban van a Dabas edzőjével, Keresztúri Andrással, nem akart kibabrálni vele, hiszen fontos láncszem vagyok az NB III-as csapatban. Emiatt tehát ha a Dabasnak meccse van, oda megyek, ugyanakkor hét közben egy edzésre, vagy egyre sem megyek. Ilyen kompromisszumot kötött a két klub. Egyébként csak egy vagy két egri meccsen nem tudtam ott lenni időpontütközés miatt.

– Dabason és Egerben is osztályváltás részese lehet…
– Gyönyörű lenne két helyen bajnoknak lenni, de nem akarom elkiabálni. Dabason a vezetők nagyon akarják az NB II-t, és szerintem lenne is rá keret. A hátralévő meccseken is igyekszünk, hogy sikerüljön, bár nagy érvágás Pomper Tibor kiesése. Az Eger a mostani fordulóban, a Cegléd ellen nagy lépést tehet, hiszen hétfőn Szolnok–Békéscsaba meccs van! Mindkét csapat vállalná a magasabb osztályt. Egerben Sztankó Gábor személyében tehetséges kapussal dolgozhatok, öt-hat éve véd stabilan a másodosztályban, megérett arra, hogy feljebb lépjen! Huszonhét éves, én huszonnyolc voltam, amikor először lehetőséget kaptam az NB I-ben.

– Ennyi elfoglaltság és utazás mellé hogy jött a Vasas futsal?
– Régi az ismeretség Kis János vezetőedzővel, nem volt kapusuk, és engem kért meg. Ez tényleg csak kedvtelés, vagy inkább nosztalgia. Sokat változott a sportág húsz év alatt, annak idején szerintem még öt plusz egyen játszottuk.

– Nyáron sem unatkozhat, hiszen ismét lesz kapustábor Abaújszántón!
– Tény, szünetem nem nagyon van… Öt-hat éve csináljuk a tábort, és két-három kapus már kinőtt onnan, például Verpecz István is onnan került be a Diósgyőrbe, Mikola László pedig Felcsúton, a Puskás Akadémián véd. Próbáljuk felkutatni a tehetségeket, és évente egy-egy ki tudja nőni magát.

– A téli program is megvolt, hiszen az NB II-es válogatottnál tevékenykedett.
– Nagyon jó volt a törökországi túra és az azt megelőző időszak is, amikor a fiatal tehetségeket ki tudtuk választani. Kutasi Robi hagyatéka ez, isten nyugosztalja. Az ő kezdeményezésére indult el az egész, és a két-három évvel ezelőtti NB II-es válogatottakból már sok tehetség került az élvonalba!

Kövesfalvi István

1978-ban kezdte pályafutását a BVSC-nél. Már ekkor megmutatkozott tehetsége, hiszen kivételes képességei alapján számos ifjúsági torna legjobbjának választották. Minden korosztályban kiharcolta a helyét a kezdőcsapatban. A katonaság után az NB III-as Nagykanizsába került, és innen kezdve bejárta a szamárlétrát, amely a harmadosztálytól az NB I-ig vezetett. Védte a Vasas, a Debrecen, a Gázszer, a Diósgyőr, az Újpest, a Tatabánya, és legutoljára a Szolnoki MÁV FC kapuját. Összesen 180 NB I-es mérkőzésen játszott.
Tavaly nyáron igazolt Dabasra, ahol azonnal bizonyította képességeit, és rendkívüli alázatát a labdarúgás iránt. Vezérletével a legkevesebb gólt kapta a csapat az Alföld-csoportban, és vezeti a tabellát. Számtalan bravúrjának, remek irányítóképességének köszönhetően hamar kivívta a tiszteletet a csapattársak körében, és hamar belopta magát szurkolók szívébe is. Az edzéseken és a mérkőzéseken mutatott tudása, lelkesedése, hozzáállása példaértékűvé tette a fiatalok számára, ezért a 2011-es év legjobb labdarúgójává választották a településen.

Olvasói sztorik