Hajrázók és startolók

A norvég második vonalban lassan a célegyenes következik, a Segunda Division-ban viszont még csak most kezdenek bemelegedni a csapatok...

Vard Haugesund-Sandefjord 2!

A feljutásra gyúró vendégek elverhetik a kiesőjelöltet…
A 22. játéknapon randevúznak egymással a felek, s amíg a vendégek felettébb motiváltak lesznek várhatóan, addig a házigazda jó eséllyel már beletörődött sorsába. A Vard ugyanis minden bizonnyal búcsút int a második vonalnak. Lemaradása tetemes, az utolsó előtti helyen tanyázik, hátránya a vonal feletti együttesekkel szemben immár 9 egység. 21 csatában 15 pontig jutott a brigád, odahaza pocsékul tolják a fiúk (1-3-6), csak a Ranheimet verték – igaz, akkor nagy meglepetést okoztak, hiszen ellenfelük élcsapatnak számít a ligában.
A formájuk is bizakodásra adhatott okot, ám a fellángolást a héten eloltották a srácok: a kiesésben ugyancsak érdekelt Follo egy sima négyest hintett a Vardnak, így most már tényleg reménytelennek tűnik a helyzete.
A Sandefjord tavaly a 3., osztályozót érő helyen zárt, de a rájátszást elrontotta az egykor szebb napokat megélt társulat. Maradt a II. vonal, ahol egyelőre nagyon szeszélyesen teljesít: 10-5-6-os a mutatója, vendégségben pedig 5-1-4 a vonatkozó statisztikája. Most a 6., play offot érő pozícióban állomásozik 35 egységgel, ám a 2. Stabaek is elérhető közelségben van (39), főleg, ha ma nem betlizik.
Mert mostanság azért nem ment valami fényesen a Sandefjordnak: gyengébb kezdést parádés tavaly követte, majd jött a kora nyári betli-sorozat, amelynek hatására vissza is csúszott a tabellán. Torpék az elmúlt két játéknapon már “kiegyenesedtek”, a Brynét otthon, az Ull/Kisaát idegenben intézték el úgy, hogy gólt sem kaptak.
Elnézve a kékek sorsolását, azt gondoljuk, hogy a rájátszásban érdekelt lehet majd az együttes. Ehhez azonban ma nyerniük kell.
Az évkönyvek szerint eddig háromszor ütköztek meg a csapatok: kétszer a Sandefjord nyert, egyszer, ebben a felállásban pedig remiztek a felek. Ma viszont szerintünk a vendégek három pontot gyűjtenek. A tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Deporivo La Coruna-Real Murcia 1!

A Riazor népe végre örülhet: a Depor megszerezheti első hazai győzelmét a másodosztályban!
Fernando Vazquez együttese egyértelmű feladatot kapott a tulajdonostól: vissza kell jutni az élvonalba! A kék-fehérek tavaly este ki a La Ligából, és elnézve a keretet, jó néhány meghatározó futballista maradt a keretben. A rajt felemásra sikeredett, hiszen eddig két túráján nem botlottak Arizmendiék, viszont a Riazorból a Cordoba mindhárom pontot elvitte. A múlt héten a Sabadell-nél vizitáltak Insuáék, és nyertek is 3-0-ra.
A Real Murcia tavaly épp hogy bent maradt a másodosztályban, ehhez képest az idei rajtjukra nem lehet panasz. 3 meccsen 4 egységet zsebeltek be a pirosak. Az első fordulóban a recreativo ellen otthon botlottak (2-3), majd jött a mallorcai siker (2-4), a múlt héten pedig hazai iksz a Ponferradina ellen (2-2). Gólokból eddig nem volt hiány a Murcia meccsein…
6-3-1 az egymás elleni mérlegük, a Murcia még soha nem nyert a Riazorban. És ma sem teszi ezt, sőt, még pont sem jut neki. Meggyőződésünk, hogy az 1,57-es szorzó igencsak hízelgő, és van benne fantázia. Nyer a Depor, és tapad az élmezőnyhöz!

Címkék: