Hírek

Aranyérmes cukorbetegek

Az első helyen végzett a magyar csapat a DiaEuro nemzetközi diabétesz labdarúgó-bajnokság döntőjében, a dalmáciai Zadarban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott keretét Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár és Tordai Vince alkotta. A sportolókat a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel a megmérettetésre.

A labdarúgó-bajnokságot augusztus 26-31. között rendezték Zadarban. A 12 tagú mezőnyben olyan futballnemzetek is képviseltették magukat, mint Olaszország, Portugália, illetve a házigazda Horvátország.

A válogatott az első meccsen legyőzte az olasz csapatot és a lengyelektől elszenvedett vereség ellenére a legjobb nyolc között 6-1-es győzelmet aratott a szerb csapat ellen. Az elődöntőben felülkerekedett a horvát válogatotton a büntetőpárbajban, majd a döntőben a portugál csapatot szoros küzdelemben legyőzve szerezte meg az aranyérmet, elhozta a DiaEuro vándorserlegét és a torna legjobbjának is magyar játékost, Czernai Gábort választották.

A csapat sikerének köszönhetően jövőre Magyarország rendezheti meg a nemzetközi megmérettetést.

A kezdeményezés fő célkitűzése felhívni a figyelmet a cukorbetegségben érintettek rohamosan növekvő körére, népszerűsíteni a sportot és az egészséges életmódot, valamint segíteni a fiatal diabéteszesek beilleszkedését a cukorbetegek közösségeibe.

Olvasói sztorik